Discuție Wikipedia:Sfatul Bătrânilor/Arhiva 195

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de Whiteman în subiectul Ion D. Pachia

Ion D. Pachia[modificare sursă]

Help:

Avem un utilizator Ion D. Pachia (Ion Pachia-Tatomirescu ???) care face contributii in domeniul literaturii / filologiei etc (contributii). Toate contributiile lui sunt documentate (toate avand ca referinta asta printre altele). Am identificat o serie de probleme care as vrea sa le aduc la cunostinta tuturor:

  1. textele par a fi copiate, mare parte din ele de la referinta de mai sus, dar daca sunt adaugate de un utilizator care pretinde ca ar fi autorul lor ce trebuie facut???
  2. multe texte fac multe alte referiri la alte lucrari ale lui IPT. Nu ca as vrea sa fiu rau, dar multe dintre ele au aerul de autopromovare.
  3. utilizatorul nu face nici un fel de formatare cf Manualului de stil, in ciuda mesajului care i l-am trimis.
  4. in unele cazuri (Baladă) înlocuieste textul deja existent cu textul sau.

Ce trebuie facut? Orioane -msg- 16 noiembrie 2007 14:06 (EET)Răspunde

O soluţie ar fi să primim de la Ion Pachia-Tatomirescu dreptul de a publica la wikisursă respectiva carte. Astfel se rezolvă chestiunea de copyright. Cât despre autopromovare, nu avem nici o dovadă că între utilizator şi autor este vreo legătură. Cum am întâlnit ceva asemenea articole, mi-am format o opinie despre ele şi este aceasta: că ele reprezintă un plus de informaţie de calitate (fiind dintr-o carte de specialitate). Cred că ar fi bine dacă am avea accesul şi la alte dicţionare şi cărţi de specialitate (d.p.d.v. al copyright-ului, evident). Cu stimă, Whiteman 16 noiembrie 2007 15:11 (EET)Răspunde