Discuție Utilizator:Evilone

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 16 ani de Radufan în subiectul Referendum
Bine ați venit la Wikipedia în limba română!
Vă mulțumim că v-ați înregistrat ca utilizator. Sperăm că va fi o colaborare cât mai frumoasă și că veți profita de șederea dumneavoastră aici.
Wikipedia în română este o enciclopedie cu conținut liber care a luat naștere în iulie 2003. De atunci s-au stabilit o serie de principii definite de comunitate. Vă rugăm să vă rezervați ceva timp pentru a lua la cunoștință câteva dintre acestea înainte de a începe editarea pe Wikipedia.
Cum să creați un articol
Pas cu pas, cu ajutorul asistentului nostru.
Politicile Wikipediei
Standarde și norme adoptate de către comunitate.
Întrebări frecvente
Anumite întrebări frecvent adresate de către utilizatorii începători.
Cei cinci piloni ai Wikipediei
Principiile de bază ale proiectului.
Ajutor
Manualul general al Wikipediei.
Aflați cum să editați pagini
Ghid de modificare a paginilor wiki
.
Ghid
Învățați cum să editați pas cu pas.
Ilustrare
Trimite un fișier și ilustrează un articol.
Cutia cu nisip
Locul destinat testelor.
Solicitați asistență
Cereți ajutor personalizat pentru primii dumneavoastră pași.
Cafenea
Informații și discuții despre evenimente curente.
Wikizare rapidă
O privire de ansamblu a modului în care se folosește codul wiki.

Aceasta este pagina dumneavoastră de discuție, unde puteți primi mesaje de la alți wikipediști. Pentru a lăsa un mesaj unui alt wikipedist scrieți-i pe pagina sa de discuție; altfel, acesta nu va fi notificat. La sfârșitul mesajului trebuie să vă semnați tastând ~~~~ sau prin apăsarea butonului „creion” așa cum reiese din imaginea alăturată. Luați aminte că în articole nu se pune semnătura.

Aveți la dispoziție propria pagină de utilizator (vedeți sus de tot unde scrie Evilone) în care vă puteți organiza activitatea la Wikipedia și în care puteți să vă prezentați pe dumneavoastră ca wikipedist, dar nu înainte de a citi regulile aferente paginii de utilizator; evitați să scrieți în pagina dumneavoastră CV-uri sau informații fără legătură cu Wikipedia.



Wikinews în limba română[modificare sursă]

Salut! Te rog înscriete ca suportator a proiectului Wikinews în limbă română (numai dacă vrei!) - până acum sunt versiuni în germană și engleză, în română ar fi foarte bine. Este un site de știri în sistem wiki, bazat pe Wikimedia/MediaWiki. Înscrie-te la http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikinews/Start_a_new_edition. Mulțumesc, [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 13 Dec 2004 06:46 (UTC)

Deocamdată prefer să mă limitez la Wikipedia dacă nu ți-e cu supărare. Nici pentru asta nu am suficient timp. --Evilone 13 Dec 2004 08:54 (UTC)
Asta este total OK! Îmi pare bine că ai început să contribui la Wikipedia fiind că, acum că am ajuns la 10.000 de articole, va fi mai solicitată enciclopedia și sperăm să creștem și mai tare! Întradevăr, alte proiecte Wikimedia nu au mers bine - de exemplu Wikționarul în limba română nu are încă nici 200 de articole. Și eu prefer să mă concentrez pe Wikipedia, dar cred că Wikinews în limba română ar fi un proiect interesant (nu știu dacă aș avea timpul pentru el, dar nu costă nimic să se înceapă!). Salut, [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 13 Dec 2004 09:03 (UTC)
Parerea mea este că se încep prea multe proiecte și efortul se diluează. E drept ca Wikipedia românească are multe articole, dar cele mai multe nu se apropie de calitatea enciclopediei în limba engleză (texte scurte, fără imagini etc). Explicația este simplă: lumea nu are timp (eu de exemplu sunt plecat de acasă în medie 14 ore pe zi — muncă + facultate). Dacă se apucă să lucreze și la alte proiecte, vor avea și mai puțin timp pentru Wikipedia. Dar după cum ai spus și tu, nu costă nimic, așa ca m-am băgat ca suporter. Dar nu știu dacă voi avea timp să scriu vreo știre. --Evilone 13 Dec 2004 09:31 (UTC)
Mulțumesc pentru înscrierea la Wikinews. Asta nu înseamnă nici o obligație să contribui la acest proiect... și eu aș vrea să înbunătățesc articolele pe Wikipedia mai tare decât să încep un proiect nou. Totuși cred că Wikinews ar atrage utilizatori noi automat și în felul ăsta se va crea o comunitate separată Wikinews (asta pentru că lumii îi place să scrie știri în general, mai mult decât le place să scrie articole de enciclopedie!). Toți aici suntem ocupați (eu de multe ori vin noaptea și contribui când n-am somn ;-), și de aia oricât contribui este apreciat tare! Salut [[Utilizator:Ronline|Ronline ]]

Salutari[modificare sursă]

Nu cumva esti evi|one de pe irc, sau ceva de genul acesta? --Surducan Mihai 24 Dec 2004 01:19 (UTC)

Ba da ... se pare ca sunt celebru ;) --Evilone 29 Dec 2004 20:19 (UTC)

Nu neaparat celebru, dar am si eu access pe unul din canalele pe care intri tu --80.96.94.99 6 Ian 2005 18:50 (UTC)

Rili? Ce canal? --Evilone 9 Ian 2005 18:11 (UTC)

Salut, evil, ma bucur sa te vad si pe aici. kid. rebel 27 iun 2005 22:47 (UTC)

Hey. :) Din păcate nu prea am mai dat pe acolo în ultimul timp… --Evilone 26 decembrie 2005 00:49 (EET)Răspunde
Stai calm, nici eu :-)) -Mihai 26 decembrie 2005 00:53 (EET)Răspunde

Romanian Wikinews set up[modificare sursă]

Hello Evilone!

You are one of the people who expressed interest in working on a Romanian edition of the Wikinews project. It is now set up at http://ro.wikinews.org. Please participate in the creation of the project. If you're looking for building blocks to translate, you may find some of the following pages helpful:

I also invite you to join the IRC channel #wikinews on irc.freenode.net, which is used by the international Wikinews community to coordinate citizen reporting, and to subscribe to the international Wikinews mailing list.

Thank you for your interest in the project, and good luck!--Eloquence

ghilimele[modificare sursă]

As dori sa va intreb despre ce ati scris la Discuție Wikipedia:Manual de stil#Ghilimele. Pe ce criterii considerati ca 99-99 este forma corecta a ghilimelelor? (si nu 99-66, care este cea de care imi amintesc eu...) -- Jokes Free4Me 9 iunie 2007 16:32 (EEST)Răspunde

Așa a precizat Academia Română în Îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație. În ediția a V-a – publicată de Univers Enciclopedic, București, 1995 – acea precizare apare la pagina 79. Pe o notă mai puțin „științifică” eu, personal, așa le-am învățat la școală și așa le-am scris mereu. Și nici nu știu prea multă lume care să atunci când scrie de mână să le scrie stil 99-66. Evilone 11 iunie 2007 09:50 (EEST)Răspunde

Referendum[modificare sursă]

Bună ziua! La Wikipedia are loc un Referendumul de interes vital pentru comunitate și vă rog să luați atitudine prin vot. Mulțumesc--—Radufan 24 iunie 2007 20:45 (EEST)Răspunde