Discuție:Yoga

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 5 ani de Tgeorgescu în subiectul Persecuție politică

Hmm se pare ca avem si niste membri MISA printre noi. Toate bune si frumoase atata timp cat nu ne trezim articolul Urinoterapie ;). Pana una alta pagina asta nu pastreaza NPOV.

Mulțumim pentru notificare, Stelian! Nu numai că era POV (sau nu, nu am stat să-l citesc de-a fir a păr), dar era și copiat de pe alt site. Am șters practic tot conținutul articolului, fiindcă era copiat în întregime, așa că poți să contribui cu informația de care dispui fără a fi necesar să te încadrezi într-un cadru existent. Succes! --Gutza 29 Apr 2004 11:46 (UTC)

Pe alocuri stilul este exagerat de poetic și de ermetic, și nu seamănă deloc cu un articol de enciclopedie. Înțeleg bine exaltarea unora cînd e vorba de acest subiect, dar aici trebuie să ne păstrăm sîngele rece și să explicăm lucrurile pe îndelete ca să înțeleagă cititorii despre ce e vorba.

Pe de altă parte, deși există numeroase feluri de yoga (vezi de exemplu articolul în engleză) aici se descrie unul singur fel -- dacă descrie e cuvîntul potrivit -- ceea ce sună ca un fel de încălcare a PDVN.

Încă o chestiune, măruntă: nu scriem cuvinte întregi cu majuscule. Mulți cititori asociază acest stil de scris cu senzația că li se urlă în urechi. Avem italice pentru a pune un accent deosebit pentru cuvinte sau pentru a cita. Avem și "ghilimele". Sau dacă chiar e nevoie ca un cuvînt să sară în ochi se pot folosi caractere aldine.

Mulțumesc. --AdiJapan 7 noiembrie 2005 12:42 (UTC)

Versiunea Yoga revizută[modificare sursă]

Am adăugat versiunea revizuită să fiu sincer și sursa germană (din Wikipedia -yoga) este concepută neclar. Dar dacă o găsiți OK cu unele completări ar putea să înlocuiască articolul original.- ----Parvus7 21 noiembrie 2006 12:42 (EET)Răspunde

Observatii la articol: 1. Yoga sutras a lui Patanjali nu este un text hindus, si nu veti gasi in el referinte la religia hindusa. Este o lucrare cu un pronuntat caracter "tehnic". La fel si Hatha Yoga Pradipika.

2. Niyama(din cadrul Yoga Sutras a lui Patanjali) nu se refera la "devotament", ci la "devotiune" (fata de Divin).

3. Practicarea concentrației (dharana) și a meditației (dhyana) NU este comună majorității formelor de yoga. (nu este comuna in Karma Yoga - Yoga actiunii sau in Bhakti Yoga - Yoga devotiunii)

Persecuție politică[modificare sursă]

Da, tehnic Bivolaru era după Revoluție nevinovat, deoarece yoga și pornografia fuseseră decriminalizate. De aici și verdictul de persecuție politică de către regimul comunist. Tgeorgescu (discuție) 9 ianuarie 2019 17:16 (EET)Răspunde