Discuție:Orientare sexuală

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
Adăugare subiect
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Ultimul comentariu: acum 3 ani de Tgeorgescu în subiectul orientări sexuale

orientări sexuale[modificare sursă]

Cred că acest subiect, sexualitatea, are carențe la nivelul termeilor de specialitate.

Homosexualitatea, pedofilia, necrofilia(cele două din urmă observ că au fost omise, dar curaj oameni! dacă spuneți un lucu faceți-o până la capăt) etc., cerdeți-mă, cu toată înțelegerea pentru spectrul de anomalii, nu sunt orientări sexuale, ci din contră dezorientări. Este ca și cum am afirma că un schizofrenic este un individ cu o personalitate comlexa, nu unul bolnav! Unde ne este rațiunea și bunul simț? Mai degrabă trebuie stimulată dorința acestor oameni de a-și ameliora compotamentul, evoluând către cel natural, ci nu încurajarea de a persevera în acest comportament. Credeți-mă, din aceste prectici nu se nasc oameni.

Vă invit să faceți completările necesare la articol. Trebuie să va spun totuși că articolele Wikipedia se supun unor reguli (v. Wikipedia:Politica oficială). În particular pentru cazul de față bănuiesc că este importantă regula punctului de vedere neutru și cea a argumentării afirmațiilor prin bibliografia relevantă. Cu alte cuvinte, atunci cînd un subiect este abordat de diverse publicații de specialitate din puncte de vedere diferite, toate aceste puncte de vedere trebuie reprezentate în articol, iar afirmațiile trebuie susținute exclusiv prin citarea surselor. În articolele Wikipedia nu ne exprimăm părerile personale (v. Wikipedia:Fără cercetare originală). Pe această pagină de discuții este okay să spuneți orice credeți, deși nu ajută la scrierea articolului decît discuțiile care vin cu referințe bibliografice. Încă un lucru: Wikipedia este o enciclopedie - în devenire, e drept, dar se vrea la fel de serioasă ca o enciclopedie scrisă de experți. Faptul că este posibil e demonstrat de Wikipedia în limba engleză. Toate cele bune. — AdiJapan  12 ianuarie 2006 05:56 (EET)Răspunde

Sunt de părere că habotnicii, sectanții și călugării internauți nu sunt de luat în seamă cât timp se află pe paginile de discuții. Când trec la modificări să li se ceară surse de încredere sau dacă nu, revert. Prea mult timp li se acordă.

Citat de Tgeorgescu (discuție) 22 noiembrie 2020 00:22 (EET)Răspunde