David Lowe

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
David Lowe
Date personale
Născut (64 de ani) Modificați la Wikidata
Bulawayo, Rhodesia de Sud Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit Modificați la Wikidata
Ocupațieînotător[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Înălțime178 cm
Greutate75 kg
Sportnatație  Modificați la Wikidata
ClubHouston Cougars[*][[Houston Cougars (intercollegiate sports teams of the University of Houston)|​]]  Modificați la Wikidata
Titluri și realizări
Jocuri olimpiceJocurile Olimpice de vară din 1984
Jocurile Olimpice de vară din 1980
swimming at the 1980 Summer Olympics – men's 4 × 100 metre medley relay[*][[swimming at the 1980 Summer Olympics – men's 4 × 100 metre medley relay |​]]  Modificați la Wikidata

David Lowe (n. , Bulawayo, Rhodesia de Sud) este un înotător britanic, medaliat cu argint la Jocurile Commonwealth-ului, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de vară din anul 1980 de la Moscova, participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

Carieră[modificare | modificare sursă]

La Olimpiada de la Moscova, a participat la proba de 100 metri stil fluture și la ștafeta combinată 4x100 metri. În primul stil, Lowe nu a reușit saî ajunga în finală. La ștafeta combinată selecționata britanică (Gary Abraham, David Lowe, Martin Smith, Duncan Goodhue) a câștigat medalia de bronz (3:47,71 secunde), fiind întrecuți de selecționata Australiei (3:45,70 secunde) și URSS (3:45,92 secunde).

La următoarea Olimpiadă de la Los Angeles, Lowe a reprezentat țara la proba de 100 metri și la ștafetele 4x100 metri stil liber și combinat. la prima disciplină Lowe a ocupat locul 11. La prima ștafetă echipa din Marea Britanie a ocupat locul 5, iar la a doua locul 6.

Legături externe[modificare | modificare sursă]