Danny Elfman

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Pe numele sau complet Daniel Robert "Danny" Elfman, artistul s-a nascut pe 29 mai 1953 si este un musician american cunoscut pentru muzica pe care o compune pentru televiziune si filme si pentru faptul ca era frontmanul si textierul trupei rock Oingo Boingo din 1976 pana la despartirea lor in 1995.

El este un colaborator frecvent al prietenului sau din copilarie Tim Burton pentru a carui filme a compus coloana sonora (cu exceptia filmelor Cabin Boy, James and the Giant Peach, Ed Wood si Sweeney Todd). A fost nominalizat de 4 ori la premiile Oscar si a primit un premiu Grammy pentru filmul Batman (regizat de Tim) si un premiu Emmy pentru tema muzicala din Desperate Housewifes. Elfman mai este cunoscut pentru compunerea temei muzicale de inceput a serialului The Simpsons, si pentru interpretarea vocii lui Jack Skellington cand acesta canta in The Nightmare Before Christmas.

A mai cantat de asemenea si pentru personajul Bone Jangles in filmul Corpse Bride al lui Tim Burton. Este fratele socrului lui Jena Elfman.