Columbia University Press

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Columbia University Press
Face parte dinUniversitatea Columbia  Modificați la Wikidata
Fondată în  Modificați la Wikidata
SediuNew York City
Prezență online
site web oficial
blog oficial
pagină Facebook
cont Twitter
canal YouTube
hasthtag
Una dintre cele mai vechi logo-uri ale Columbia University Press

Columbia University Press este o editură universitară cu sediul în New York și este afiliată Universității Columbia. Ea este condusă în prezent de Jennifer Crewe (2014–prezent) și publică lucrări academice de științe umaniste, inclusiv studii literare și culturale, lucrări de istorie, asistență socială, sociologie, religie, cinematografie și studii internaționale.

Fondată în 1893,[1] Columbia University Press este notabilă pentru publicarea unor lucrări de referință, cum ar fi The Columbia Encyclopedia (1935–prezent), The Columbia Granger's Index to Poetry (online ca The Columbia World of Poetry Online) și The Columbia Gazetteer of the World (de asemenea, on-line) și pentru editarea pieselor muzicale.

Prima editură universitară americană care a publicat materiale în format electronic,[necesită citare] Columbia University Press a fondat în 1998 site-ul Columbia International Affairs Online (CIAO)[2] și Columbia Earthscape (în 2009).[necesită citare]

În 2011, Columbia University Press a achiziționat editura britanică Wallflower Press.[3]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Jeff Camhi (). A Dam in the River: Releasing the Flow of University Ideas. Algora Publishing. pp. 149–. ISBN 978-0-87586-989-6. Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |autor= și |nume= (ajutor)
  2. ^ Thompson, John (). Books in the Digital Age. Polity. pp. 354–356. ISBN 9780745634784. 
  3. ^ „Columbia University Press Acquires Wallflower Press”. Publishers Weekly. . Accesat în .  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor)

Legături externe[modificare | modificare sursă]