Chris Pine

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Chris Pine pe 11 aprilie 2009

Christopher Whitelaw Pine (născut 26 august 1980) este un actor american de film. A jucat și în filme romantice precum Just My Luck, The Princess Diaries 2: Royal Engagement, dar și în filme de acțiune: Smokin' Aces. Cel mai remarcabil rol rămâne însă cel din Star Trek, interpretându-l pe căpitanul James T. Kirk.

Primii ani[modificare | modificare sursă]

Pine s-a născut în Los Angeles, California.Tatăl lui este Robert Pine, ce a apărut în serialul Chips interpretând pe sergentul Joseph Getraer, și mama sa este Gwynne Gilford, o fostă actriță deventă psiho-terapeută.El are o soră mai mare, Katie.Bunicii lui Pine din partea mamei erau Anne Gwyenn, o actriță de la Hollywood, și Max M. Gilford, un avocat.

Pine a urmat cursurile liceului Oakland School și a luat o diplomă în Limba Engleză de la Berkley(California) în 2002.El a studiat engleza și la Universitatea din Leeds în Anglia pentru un an.După ce a absolvit, el a studiat la American Conservatory Theater în San Francisco.

Carieră[modificare | modificare sursă]

Primul rol profesional al lui Pine a fost în 2003 într-un episod din E.R. ; în același an a apărut în episoade din The Guardian și CSI: Miami.În 2004 a apărut în De ce Germania?, un film de scurt metraj, și în The Princess Diaries 2: Royal Engagement(Jurnalul prințesei 2: Logodna regală). Pine a jucat alaturi de Anne Hathaway. Filmul a fost lansat în luna august a acelui an având un impact puternic la box office.În 2005, Pine a apărut într-un episode din Six Feet Under(Sub pământ Srl), și în filmul independent Destăinuiri ce a fost lansat direct pe dvd și în Taurii, un alt film de scurt metraj.

Pine a apărut în filmul făcut pentru televiziune Predă-te, Dorothy care a apărut la începutul anului 2006. El l-a jucat de asemenea pe Jake Hardin în filmul american Just my luck(Doar norocul meu) ,o comedie romantică unde a jucat alături de Lindsay Lohan.Filmul a fost lansat pe 12 mai 2006.Tot în același an Pine a apărut în comedia Blind dating(Întâlniri pe nevăzute) și în filmul de acțiune Smokin' Aces.

Deși aflat la inceput de cariera, Chris Pine primește o șansă cu care alții nu se întâlnesc niciodată: să joace în blockbusterul lui J. J. Abrams, Star Trek: The Future Begins (2009), rolul căpitanului James T. Kirk.

Filmografie[modificare | modificare sursă]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Chris Pine