Akatsuki

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Organizaţia Akatsuki din capitolul 327 al revistei Naruto

Akatsuki (? lit. Zori de zi sau Zorii dimineții) este o organizație criminală, în seria manga Naruto, compusă din zece ninja de nivel înalt care și-au trădat satele de origine.[1] Grupul primește puțină atenție în prima parte a seriei, dar devin principalii răufăcători în cea de-a doua parte. Membrii Akatsuki sunt caracterizați de pelerinele lor lungi, închise cu norișori roșii, cu un contur alb. Fiecare posedă un inel unic, care se pare că simbolizează rangul său din organizație.[2] Membrii sunt împărțiți în echipe de câte 2, fiecare echipă rămânând împreună pe parcursul lumii Naruto. În ciuda acesui parteneriat, membrii par să fie certați unul cu altul, cooperând doar cât este necesar să-și îndeplinească misiunea, arătând și puțină compasiune când partenerul moare.[3] Orochimaru părăsește organizație înaintea începerii seriei, luându-și inelul cu el, Akatsuki nedepășind nouă membrii în firul narativ curent.[1]

Akatsuki a fost fondată de Madara Uchiha după ce a fost dat afară din satul lui de origine Konohagakure. Deși inițial voia doar să-i mascheze mișcările lui Madara,[4] Akatsuki a început să ia parte în asasinări și spionaj.[1] Scopul lor ajunge să fie dominarea globală. Pentru a-și înfăptui acest scop, Akatsuki caută, pe parcursul seriei, cele nouă bestii cu cozi. Fiecare membru trebuie să captureze un monstru specific sau gazda lui, după aceea Akatsuki extrage chackra bestiei și o inmagazinează pentru marele lor plan.[1] Cum liderul Akatsuki, Pain, explică, după ce cele nouă bestii vor fi capturate, Akatsuki vor fi in stare să folosească puterea lor pentru a incepe războaie mondiale după plăcerea lor. Cu guvernele țărilor neputând să le oprească, ele vor apela la Akatsuki să îi ajute, demonstrându-le neputința și obținând controlul complet.[5] În capitolul 419 al revistei Naruto, Akatsuki a capturat sapte din cele nouă bestii cu cozi.

Membrii organizației[modificare | modificare sursă]

Membri în viață[modificare | modificare sursă]

Zetsu[modificare | modificare sursă]

Este un membru Akatsuki și printre puținii care știau de identitatea secretă a lui Tobi.

Un personaj foarte misterios despre care se știu puține lucruri.

Rolul său principal de moment e să fie spion și să urmărească orice luptă dintre membrii Akatsuki sau persoane importante pentru grup. El are puterea de a înregistra aceste lupte, însa modul în care le redă este necunoscut. Mai nou, a început sa-și arate din abilități, arătând ca este un membru foarte puternic. Abilitățile sale constau în suplimentarea cu chackra; chackra pe care o poate fura de la diferiți indivizi, lipind pe ei „Sporii Zetsu”, crearea de clone identice până la nivelele de charckra ale individului, puterea de a se contopi cu plante, pomi, pământ. Dar cea mai puternică tehnică a sa este crearea de clone foarte puternice, dând suficientă chackra el poate crea un număr infinit de clone. Numărul clonelor sale este de 100.000, care lucrează ca armată secretă a lui Madara. Dupa ce Kabuto a experimentat pe Yamato, cele 100.000 de clone și-au schimbat înfățișarea, devenind mai puternice. Deși, aparent, nu este un luptător foarte bun, e destul de încrezător în puterile sale, cerându-i voie lui Madara să-l captureze pe Naruto, chiar dacă știa că Pain nu a putut. Poate încă are abilități pe care nu și le-a arătat. Se supune direct lui Tobi, deși uneori a jucat rolul supusului și cu Pain (încă nu se înțeleg relațiile dintre aceștia trei: Pain, Tobi și Zetsu).

El are un aspect foarte straniu, e înfășurat în două frunze mari, și are corpul împărțit în două părți diferite între ele, una albă și alta neagră, și se pare că fiecare parte are o personalitate proprie. Arată ca o combinație între un om si o plantă carnivora. Una din părțile sale este canibală, mâncând cadavrele membrilor Akatsuki morți, sau ala spionilor care lucrează pentru organizație.

Este unicul membru Akatsuki care nu are o pereche. Cele două părți se pot despărți și lucra ca individual. Partea albă este mai lipsită de griji, cu o atitutine copilărească, în timp ce partea neagra este mai serioasă. În ciuda atitudinilor diferite, cele două părți sunt la uniune perfectă. Se pare că pot vorbi telepatic, fără să țină cont de distanța dintre ele.

Partea cea neagră are personalitatea lui Madara, acesta creând o clonă Zetsu cu personalitatea lui înainte de a muri, în schimb ce partea albă este Zetsu cel original.

Zetsu cel original este mort, omorât de Sasuke Uchiha dupa operația suferită la ochi.

Tobi[modificare | modificare sursă]

Nu se știu prea multe despre el. Se credea că este Madara Uchiha, dar Zetsu continuă să îl numească „Tobi”. El transplantează ochii lui Itachi lui Sasuke, de aceea se crede că el și-a pus sharingan și rinnegan. El este unul dintre cei 3 sau 4 posesori al Mangekyou Sharingan după Sasuke și Itachi. El dorește să contreoleze lumea prin viitorul său proiect „Ochiul Lunii”. El adună toți posesorii de monștri cu cozi pentru a le lua puterile. În prezent a adunat 7 dintre ei urmând să îi atace pe ultimii 2 cei mai puternici — Killer B (8 cozi) și Naruto (9 cozi). În manga Kabuto reusește să-l învie pe adevăratul Madara Uchiha. Mai târziu, în manga, se află că Tobi este ,de fapt, Obito, colegul lui Kakashi din copilărie.

Kabuto[modificare | modificare sursă]

El a fost ucenicul lui Orochimaru. După ce Orochimaru a fost omorât de Sasuke, Kabuto a luat toate puterile lui Orochimaru și a intrat în Akatsuki. Având jutsul de înviere, acesta îl învie pe Madara Uchiha și îl ajută pe Tobi în război.

Echipa Vulturul[modificare | modificare sursă]

După ce Uchiha Madara a dezvăluit evenimente reale din spatele acțiunilor lui Itachi, Sasuke a ales să distrugă Konoha. După cele spuse de Tobi, el a schimbat numele de echipa din „Snake” in "Hawk". Grupul format și-a propus capturarea Jinchuuriki-ului cu opt cozi pentru Madara. Grupul s-a înfiltrat apoi în reședința celor cinci Kage pentru a-l omorî pe Danzou. Sasuke i-a abandonat în cele din urmă pe ceilalți pentru a se răzbuna . În timpul luptei cu Danzou, Sasuke o sacrifică pe Karin pentru a se apăra de Danzou .Karin a fost grav rănită, iar în cele din urmă capturată de Konoha. Aceasta și-a exprimat dorința de a rupe legăturile ei cu Akatsuki.

Membri morți[modificare | modificare sursă]

Itachi Uchiha[modificare | modificare sursă]

Itachi Uchiha
Gen Masculin
Vârstă Partea I: 17-18 Partea II: 21
Data nașterii 9 iunie
Zodie Gemeni
Culoarea părului Negru
Culoarea ochilor Negru
Grupa sanguină AB
Specialitate Ninja (rang ANBU) Missing-nin
Familie frate:Sasuke Uchiha mamă:Mikoto Uchiha tată:Fugaku Uchiha

Itachi Uchiha este un membru al clanului Uchiha. De asemenea, el este fratele mai mare al lui Sasuke căruia îi poartă de grijă și pe care îl iubește mai presus de ceilalți membri ai clanului. Ne dăm seama de acest lucru din episodul The Longest Moment: Sasuke vs Itachi! al seriei Naruto Shippuden. Acolo este prezentat antrenamentul lui Itachi la care asistă și Sasuke. Sasuke incearcă și el să facă ce face fratele său însă se lovește la genunchi și Itachi este nevoit sa îl ducă în spate până acasă. Ajuns acasă, Itachi are o discuție mai pe seară cu tatal său (la acea vreme clanul Uchiha făcea planuri în privința uciderii Kage-ului și preluarea conducerii Satului Frunzei). Itachi refuză să vină la întâlnirea clanului spunând ca mâine va fi prima zi de Academie Ninja a lui Sasuke, o zi de care pana și mama lui Sasuke uitase.

La scurt timp, Itachi intră in organizația ANBU Black Ops, conducătorul fiind Danzou, un batrân ce a concurat pentru titlul de al treilea hokage. Prin anumite surse, ANBU află de complotul clanului Uchiha împotriva satului și îl pun pe Itachi să își omoare propriul clan. Cu greu, Itachi acceptă, fiind un iubitor de pace (Itachi știa ca dezertarea clanului Uchiha poate să ducă la un nou război între ninja). Singurul pe care Itachi nu a putut să-l omoare este fratele sau mai mic, Sasuke. Itachi i-a spus lui Sasuke să îl urască și să își dorească să îl omoare.

Itachi, impreună cu cel mai bun prieten al sau, Shisui, erau cei mai talentați membri ai clanului Uchiha. Datorită talentelor sale, Itachi a absolvit Academia la 7 ani, și-a activat Sharinganul la 8 ani, iar la 10 ani era deja chuunin. Itachi folosește foarte bine genjutsu-ul și are o condiție fizica foarte bună.

Datorită faptului ca și-a omorât cel mai bun prieten, pe Shisui, Itachi și-a activat Mangekyou Sharingan-ul. Acesta îi dă lui Itachi 3 abilități. Folosind ochiul drept, Itachi activează Amaterasu, un ninjutsu cu aspect de flacară neagră care nu se stinge până ce nu își omoară ținta. Cu ochiul stâng, Itachi folosește un genjutsu foarte puternic - Tsukuyomi. Acest genjutsu este, de fapt, ca o lume controlata de Itachi care poate face ca 3 secunde în lumea noastră sa dureze mult mai mult in acea lume. Folosind ambii ochi, Itachi îl trezește pe Susano'o, o creatură de chakra de culoare roșie(culoarea diferă de la persoană la persoană, spre exemplu Susano'o al lui Sasuke este mov).

Itachi Uchiha a fost înviat, mai târziu, împreună cu alți membri Akatsuki omorâți de către Kabuto folosind jutsul Summoning: Impure World Resurrection, în al patrulea război shinobi. Războiul fiind intre Forțele Aliate Shinobi și clanul Akatsuki. La început Itachi a fost forțat să lupte de partea clanului Akatsuki dar el nu a vrut. A scăpat de controlul jutsului lui Kabuto și s-a aliat cu Sasuke pentru a-l distruge pe Kabuto (care era de partea lui Tobi). Reusește să-l învingă pe Kabuto și să oprească Edo tensei.

Kisame[modificare | modificare sursă]

Kisame a apărut prima dată cu Itachi iar el era printre primii membri Akatsuki care apar in Naruto. Kisame este unul dintre cei 7 spadasini ai cetății. El este și cunoscut ca jinchuuriki-ul fără coadă, el fiind capabil sa deslujească rapid tehnicile inamicului și să contraatace foarte bine. El este foarte bun prieten cu Itachi Uchiha cu care face echipa. Dupa ce Itachi a murit, Kisame nu a mai fost asa de activ. După moartea lui a apărut doar încă o dată când a fost „omorat” de 8 cozi. De fapt el nu a fost omorât, a trimis doar sabia lui ca pe un spion crezând tot satul că este un suvenir. În cele din urmă, acesta s-a sinucis pentru a nu da detalii despre organizația Akatsuki.

Hidan[modificare | modificare sursă]

Hidan este un personaj din seria animată Naruto. Este un fost membru al Satului Ascuns în Abur și este un membru Akatsuki și coleg de echipă cu Kazuku. Când Satul Ascuns în Abur a decăzut de la un sat Shinobi la un sat turistic, Hidan, nefind de acord, și-a macelărit vechii aliați și a plecat din sat. El este nemuritor și un membru al cultului întunecat „Jashin” care venerează zeul cu același nume. Fiind nemuritor este neatent în lupte, chiar dacă stilul său de luptă este foarte simplu și eficient. În luptele sale el demonstrează abilități fizice extrem de bune, luptându-se cu Asuma si Shikamaru în acelasi timp. El este foarte încrezator, uneori spunând lucruri importante despre tehnicile sale în lupta, ori din neatenție, ori din cauza abilităților sale, necrezând că poate fi înfrânt. Hidan este raspunzător pentru moartea Înaltului Calugăr - Shinobi Chiriku și pentru capturarea lui Yugito Nii, jinchūriki-ul Pisici Cu Doua Cozi. În urma unei confruntări, Hidan reușește să îl omoare pe Asuma, apoi dorește să ucidă și pe restul echipei sale, însă este forțat de Liderul Pain să se retragă. În cele din urmă este înfrânt și dezmembrat de Shikamaru, care îi lasă rămășițele într-o groapă, din padurea sfânta a Clanului Nara. Statusul sau ramane un mister, fiind nemuritor, ramânând viu dar incapacitat. Akatsuki nu îl mai consideră un membru și a renunțat la orice plan de a-l salva.

Sasori[modificare | modificare sursă]

Este un păpușar din Satul Nisipului, fiind instruit de bunica lui Chiyo, în aceasta arta a păpușarilor. El a devenit maestru în marionete și avea o îndemânare atât de mare încât putea să controleze păpușile făcute de el. Și-a menținut aspectul de copil adolescent, corpul lui fiind o marionetă făcută chiar de el. Sasori era indestructibil, având posibilitatea de a se lupta pe perioade lungi, fără sa aibă parte de obstacolele precum oboseală, sângerare, răni, dureri, insuficiență musculară. Avea însă și o parte vie și anume nucleul, cu care putea abandona corpul lui de marionetă și putea să își transfere nucleul în alte marionete, adică să își schimbe corpul.

El a fost omorât de Sakura și bunica lui, Chiyo, inelul său revenindu-i lui Tobi. În al patrulea război shinobi este înviat și el de către Kabuto, folosind jutsu-ul de înviere a morților. El pleacă pe front alături de alți membri Akatsuki înviați, la ordinele lui Tobi.

Kakuzu[modificare | modificare sursă]

Kakuzu este un personaj din seria animata Naruto. El este un membru al organizatiei Akatsuki și este partenerul lui Hidan. Kakuzu este aproape nemuritor datorită tehnicii lui unice, care îi permite sa aibă cinci inimi deodata și capacitea de a le schimba. Astfel, luând inimile oamnenilor tineri, el poate trăi pe o perioada nedeterminată. Kakuzu este un vânător de recompense, fapt ce-l enervează la culme pe Hidan, care crede ca viața nu poate fi măsurată în bani. Echipa „Zombie Combo”, cum sunt numiți de ceilalți membri, atacă templul unde se afla călugarul Chiriku, fost coleg a lui Asuma. După ce Hidan și Kakuzu devastează templul, lăsând doar trei supraviețuitori în urma, Kakuzu duce trupul lui Chiriku la un punct de schimb, unde primește bani pe el. După ce Hidan îl omoara pe Asuma, cei doi se retrag din luptă la ordinele Liderului Pain. În ultima confruntare, Kakuzu se lupa cu Kakashi, distrugându-i treptat inimile. La final, Naruto îi distruge ultimele inimi, cu Kakashi care îl ucide pe Kakuzu. Trupul său este apoi dus în Konoha pentru autopsie și pentru a-i afla secretele.

În Al Patrulea Război Ninja Mondial, Kakuzu este invocat de către Kabuto, prin tehnica învierii morților. După ce își primește ordinele, Kakuzu pleacă spre câmpul de luptă alături de Itachi si Pain.

Orochimaru[modificare | modificare sursă]

Orochimaru
Gen Masculin
Vârstă 52
Data nașterii 27 octombrie
Culoarea părului Negru
Culoarea ochilor Verzi
Specialitate Ninja (rang Missing-Nin)

Orochimaru, un ninja de elită, de nivel kage, din serialul animat Naruto. Goticul băiat este unul dintre saninii lui Hanzo. În copilăria sa, a fost studentul al 3-lea Hokage, a trecut cu bine, dar i-a apărut o nouă ambiție de a învăța toate jutsu-rile. Spre sfârșitul adolescenței, ajungând destul de puternic devine junin de un nivel înalt.

Devenind Otokage, atrage câțiva ninja din Satul Ascuns între Frunze și din alte sate (Kimmimaro,Tayuya, Kabuto etc.) și creează Satul Ascuns în Sunet. Atacă Satul Ascuns între Frunze cu armate de ninja și dă o bătălie importantă cu Hokage, la nivel kage. Îl omoară pe Hokage, dovedindu-se mai puternic, dar rămâne fără mâini, fiindu-i imposibilă utilizarea unui jutsu. Astfel se termină atacul asupra Satului Ascuns între Frunze. Apoi Orochimaru ia corpul unui adept cu ajutorul Tehnicii Renașterii și își recapătă brațele. Sasuke se alătură lui și nu se mai aude nimic despre el. Însa in partea a II-a a Sasuke devine foarte puternic și îl omoară pe Orochimaru copiindu-i Tehnica Renașterii. Apoi in lupta dintre Sasuke si Itachi, Orochimaru reuseste sa iasa din Sasuke, prin Semnul Blestemat, si este inchis de Itachi prin Susanoo, intr-o dimensiune parelela din jutsul lui Susanoo.

Deidara[modificare | modificare sursă]

A fost unul dintre cei mai tineri membri ai clanului Akatsuki .Primul lui partener a fost Sasori, dar, după ce a murit, l-a avut ca partener pe Tobi. Deidara era unul din cei mai pricepuți sculptori în lut (pe aceasta bazându-se și jutsu-urile sale). Deidara s-a sinucis deoarece a pierdut lupta contra lui Sasuke. Prin sinuciderea sa, a cauzat o explozie prin care credea ca îl va ucide pe Sasuke dar nu l-a ucis.

Konan[modificare | modificare sursă]

Ea era singura femeie din clanul Akatsuki. Partenerul ei fiind Nagato (Pein), era singurul membru din Akatsuki care îi spunea lui Pein pe numele său adevărat. Când Konan a fost mica, familia ei a fost ucisă în timpul celui de-al doilea război Shinobi, ea fiind lăsată să se descurce singură. Nu peste mult timp a fost găsită de către Yahiko iar cei doi au lucrat împreună pentru a supraviețui. Când a mers la plimbare, a găsit un tânăr pe moarte, numit Nagato. Ea l-a salvat și l-a dus în ascunzătoarea ei, unde stătea cu Yahiko. Mai târziu a fost antrenată de către Jiraiya, având un talent uimitor pentru Origami. După antrenament a fost capabilă să facă aproape orice arme folosind doar hârtie și chakra. Ea a fost ucisă de către Tobi, corpul ei fiind lăsat sa plutească pe apă.

Pain (Pein / Nagato)[modificare | modificare sursă]

Pain este Liderul Akatsuki. Numit Lider de toți membrii în afară de Konan, Pain controla mișcările tuturor membrilor, însă avea o colaborare secretă cu Madara Uchiha. Numele său real era Uzumaki Nagato și era un descendent al clanului Uzumaki. El poseda legendarul Rinengan, o putere oculară ce ia nastere din Eternal Mangekyou Sharingan, dar numai daca posesorul are si celulele unui Senju. Nagato a primit rinneganul de la Uchiha Madara atunci cant era foarte mic pentru a nu-si da seama. Fiind pe moarte, Madara spera ca intr-o zi Nagato o sa il aduca la viata cu Rinne Tensei, dar lucrurile nu au stat chiar asa, Nagato folosind tehnica pentru ai aduce la viata pe toti shinobi din Konoha pe care ia omorat . Rinnenganul a fost prima dată purtat de cel care a creat ninjutsu-ul, creatorul lumii ninja.

Nagato provenea din Satul Ascuns în Ploaie, unde a trăit alături de prietenii săi Yahiko și Konan o bună vreme din viața lui. El, Yahiko și Konan i-au fost o vreme ucenici lui Jiraiya, dar după ce acesta a constatat că cei trei au puterea necesară să supraviețuiască fără ajutorul sau, pleacă înapoi în satul său. După câțiva ani, Yahiko a fondat Akatsuki, un grup de shinobi care doreau pace în satul lor, care era câmpul de luptă al celor Cinci Mari Națiuni Shinobi. După ce Hanzo, liderul Satului Ascuns în Ploaie observă grupul, îi cheamă pentru a-și uni forțele, dar acesta avea o colaborare secreta cu Danzo din Satul Ascuns între Frunze și doreau să-i elimine pe Akatsuki. După ce Yahiko se înjunghie, la comanda lui Hanzo, ca să nu o ucidă pe Konan care îi era ostatică, într-un kunai pe care Nagato îl ținea în mână, Nagato își folosește Rinnenganul la potențialul maxim, chemând Statuia Demonică „Gedo Mazo” și exterminând forțele inamice, dar trupul sșu ramâne marcat pe viață. Apoi dezvoltă o tehnică care îi permitea să controleze șase trupuri diferite, fiecare cu o varietate de puteri diferite. Pentru aceste trupuri diferite el folosea aliasul „Pain” pentru a le păstra ca entități diferite de el.

Puterile lui Nagato erau formidabile, fiind cel mai puternic din Akatsuki. El capturează Demonul cu șase cozi fără pic de efort și ucigandu-l pe Jiraiya cu ușurință dupa ce și-a dezvăluit cele șase trupuri. El anihilează Satul Ascuns între Frunze, ucigându-i pe majoritatea ocupanților, incluzând shinobi de elită, gen Kakashi. Apoi cu un jutsu foarte puternic al trupui „Tendo” sau „Deva” el distruge tot Satul, reducându-l doar la o gramadă de moloz. După ce se luptă cu Naruto și își pierde cele sase trupuri, Naruto poarta o discutie cu Nagato. Nagato își prezintă motivele pentru care a creat Akatsuki și că scopul final este Pace Mondială. După discuție, vorbele lui Naruto îl impresionează și decide să-i încredințeze viitorul lui, astfel folosind „Samsara of Heavenly Life Technique” el îi aduce la viață pe toți cel care au pierit în urma atacului său. Apoi acesta moare în urma folosirii excesive de chakra.

Tobi îi fura corpul ulterior și își implantează un Rinnengan în locul Sharinganului stâng. Sufletul lui Pain este invocat de Kabuto în Al Patrulea Război Mondial Shinobi. După ce își primește ordinele acesta, alături de Itachi și Kakuzu pleacă spre front. Kakuzu îl cară pe Pain în spate din cauza inabilitații acestuia de a merge. (Totul nu este asa cum pare ... Yahiko este Pain, iar Nagato este fostul său coleg ca și Konan)

Echipele Akatsuki[modificare | modificare sursă]

În Akatsuki, misiunile se rezolvă în echipe de câte doi ninja.

Nume echipa
Kakuzu & Hidan
Pein & Konan
Orochimaru & Sasori
Sasori & Deidara
Deidara & Tobi
Itachi Uchiha & Kisame Hoshikagi
Zetsu
Echipa Vulturul (Sasuke Uchiha, Suigetsu Hozuki, Karin, Juugo)

Semnificațiile celor 10 inele[modificare | modificare sursă]

1 - Rei Semnifică: Zero Purtat de: Pain

2 - Sei Semnifică: Albastru/Verde Purtat de: Deidara

3 - Haku Semnifică: Alb Purtat de: Konan

4 - Shu Semnifică: Roșu Purtat de: Itachi Uchiha

5 - Kai Semnifică: Porc mistreț Purtat de: Zetsu

6 - Kuu Semnifică: Cer Purtat de: Orochimaru

7 - Nan Semnifică: Sud Purtat de: Kisame Hoshigaki

8 - Kita Semnifică: Nord Purtat de: Kakuzu

9 - San Semnifică: Trei Purtat de: Hidan

10 - Gyoku Semnifică: Regele Negru in Shogi Purtat de: Sasori (care moare, inelul revenindu-i lui Tobi)

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b c d Kishimoto, Masashi (2007). „Chapter 143”. Naruto, Volume 16. Viz Media. ISBN 1-4215-1090-1 
  2. ^ Kishimoto, Masashi (2005). „Chapter 280”. Naruto, Volume 31. Shueisha. ISBN 4-08-874002-7 
  3. ^ Kishimoto, Masashi (2007). „Chapter 353”. Naruto, Volume 39. Shueisha. ISBN 4-08-874364-4 
  4. ^ Kishimoto, Masashi (2008). „Chapter 386”. Naruto, Volume 42. Shueisha. ISBN 4-08-874512-1 
  5. ^ Kishimoto, Masashi (2006). „Chapter 329”. Naruto, Volume 36. Shueisha. ISBN 4-08-874288-5