Țigară electronică

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Două modele de țigări electronice. Jos: RN4072 "stil stilou" și CT-M401. Mai jos sunt bateriile detașabile.
Ţigară electronică model DSE-901

Țigara electronică (sau e-țigară) este un dispozitiv alimentat cu baterii cu ajutorul căruia se pot inhala doze de nicotină sau non-nicotină sub forma de vapori. Este o alternativă la produsele de fumat ce conțin tutun, cum ar fi țigările, trabucurile sau pipele. Țigara electronică este concepută sa ofere un gust și senzație fizică similară cu a țigări din tutun, în timp ce nici un fum sau ardere nu sunt implicate în funcționarea acesteia.

O țigară electronică are forma unui tub alungit, deși multe sunt concepute să semene cu aspectul exterior al produselor reale de fumat, cum ar fi țigări, trabucuri și pipe. Cele mai multe țigări electronice sunt dispozitive de unică folosință, cu piese de schimb și reîncărcabile. Un număr de țigări electronice de unică folosință, de asemenea, au fost realizate.

Țigara electronică a fost inventată de Hon Lik, un farmacist chinez, în 2003 și a fost introdusă pe piață în anul următor. Compania pentru care a lucrat, Golden Dragon Holdings, a început sa vândă peste hotare în 2005-2006 și și-a schimbat ulterior denumirea în Ruyan (care înseamnă "să semene cu fumat").


Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Țigară electronică

Legături externe[modificare | modificare sursă]