Zuidhorn

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Zuidhorn
—  Oraș  —

Drapel
Drapel
Stemă
Stemă
Map
Zuidhorn (Țările de Jos)
Poziția geografică în Țările de Jos
Coordonate: 53°14′49″N 6°23′53″E ({{PAGENAME}}) / 53.246944°N 6.398056°E

ȚarăȚările de Jos Țările de Jos
ProvincieGroningen

Guvernare
 - Primar

Suprafață
 - Total128,37 km²

Populație (2007)[1]
 - Total18.374 locuitori
 - Densitate146 loc./km²

Fus orarUTC+1

Prezență online
http://www.zuidhorn.nl/
OpenStreetMap relation Modificați la Wikidata

Poziția localității Zuidhorn
Poziția localității Zuidhorn
Poziția localității Zuidhorn

Zuidhorn este o comună și o localitate în provincia Groningen, Țările de Jos. Este un oraș plăcut, care depinde în mare măsură de orașul Groningen. O linie de cale ferata, operată de Arriva, îl leagă cu orașele Leeuwarden și Groningen.

Natura[modificare | modificare sursă]

În centrul Zuidhorn, se află un mare parc, parțial împădurit, numit "Parcul Johan Smit". Aceasta oferă o largă varietate de agrement deschise publicului, bazate pe trasee. "Quick argint S" este principala sală de sport, care găzduiește multe activități, cum ar fi un club de alegare, precum și alte sporturi. În apropiere, parcul are numeroase terenuri de fotbal și un loc de joacă. Pentru cea mai mare parte a anului, docilele bovine Highland se plimbă prin parc.

Localități componente[modificare | modificare sursă]

Aalsum, Aduard, Balmahuizen, Barnwerd, Briltil, De Kampen, De Poffert, De Ruigewaard, Den Ham, Den Horn, Diepswal, Electra, Englum, Fransum, Frytum, Gaaikemadijk, Gaaikemaweer, Gaarkeuken, Grijpskerk, Heereburen, Hoekje, Hoogemeeden, Humsterland, Ikum, Kenwerd, Kommerzijl, Korhorn, Lagemeeden, Lammerburen, Lauwerzijl, Niehove, Nieuwklap, Niezijl, Noorderburen, Noordhorn, Noordhornerga, Noordhornertolhek, Okswerd, Oldehove, Pama, Pieterzijl, Ruigezand, Saaksum, Selwerd, Spanjaardsdijk, Steentil, Visvliet, Wierumerschouw, Zuidhorn.

Note[modificare | modificare sursă]