Young Sheldon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Young Sheldon
Fișier:Young Sheldon title card.png
Informații generale
Gensitcom
American television sitcom[*][[American television sitcom (television sitcom series originating from the USA)|​]]  Modificați la Wikidata
Creator(i)
Actori
Narat deJim Parsons
Compozitor temă muzicalăSteve Burns
Temă muzicală de început"Mighty Little Man" by Steve Burns⁠(d)
Temă muzicală de sfârșit"Mighty Little Man" (instrumental)
Țară de origineU.S.A.
Limbă(i)Engleză
Nr. de sezoane4
Nr. de episoade83 ( list of Young Sheldon episodes[*][[list of Young Sheldon episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Producție
Producător(i)Timothy Marx⁠(d)
Producător(i) executiv(i)
Companie(i) de producție
Distribuitor Warner Bros. Television Studios[*][[Warner Bros. Television Studios (television production and distribution arm of Warner Bros. Entertainment)|​]]  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare18–21 minutes
Difuzare
Canal originalCBS
Format audioDolby Digital 5.1
Difuzare originală25 septembrie 2017 (2017-09-25)
Seriale similareThe Big Bang Theory
Legături externe
site web oficial
pagină Facebook
cont Twitter
Internet Movie Database
Instagram

Young Sheldon este un serial de televiziune american filmat pentru CBS creat de Chuck Lorre și Steven Molaro⁠(d). Serialul filmat la sfârșitul anilor 1980 și la începutul anilor 1990 începe cu personajul Sheldon Cooper, care locuia cu familia sa în Texas și în ciuda vârstei de nouă ani, el merge deja la liceu. Iain Armitage⁠(d) joacă rolul tânărului Sheldon, alături de Zoe Perry⁠(d), Lance Barber⁠(d), Montana Jordan, Raegan Revord și Annie Potts⁠(d) . Matt Hobby a⁠(d) fost promovat în distribuția principală începând cu al treilea sezon. Jim Parsons, care îl interpretează pe adultul Sheldon Cooper în The Big Bang Theory, este producătorul executiv .

Dezvoltarea seriei a început în noiembrie 2016, dintr-o idee inițială pe care Parsons a transmis-o producătorilor The Big Bang Theory. Serialul a avut avanpremieră specială pe 25 septembrie 2017, iar două zile mai târziu, CBS l-a preluat pentru un sezon complet de 22 de episoade. Din 2 noiembrie 2017, noi episoade au început să fie difuzate săptămânal. În februarie 2019, CBS a reînnoit serialul pentru al treilea și al patrulea sezon. Al patrulea sezon a avut premiera pe 5 noiembrie 2020. În martie 2021, CBS a reînnoit serialul pentru al cincilea, al șaselea și al șaptelea sezon.

Referințe[modificare | modificare sursă]