Yamaha Motor Company

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Acest articol se referă la divizia de motociclete desprinsă din Yamaha Corporation. Pentru compania originală Yamaha, vedeți Yamaha Corporation.
Yamaha Motor Company, Limited
TipPublică(K.K.)
Simbol bursierTYO: 7272
Fondată1 iulie 1955
Fondator(i)Genichi Kawakami[*]  Modificați la Wikidata
Țara Japonia  Modificați la Wikidata
SediuIwata, 2500, Shingai, 438-8501
Zona deservităLa nivel mondial
Oameni cheieYoshihiro Hidaka (Președinte și director reprezentant)
IndustrieAutomotive
ProduseMotociclete, vehicule și scutere pentru navete, vehicule de agrement, bărci, motoare marine, snowmobile, tractoare mici, nave nautice personale, biciclete asistate electric, motoare auto, vehicule aeriene fără pilot, mașini de golf
ProprietarYamaha Corporation (9.92%)
Toyota Group (2.8%)
Angajați52.664 (la 31 decembrie 2014)
FilialeMinarelli
MBK
Prezență online
Yamaha Motor Global

Yamaha Motor Company Limited (ヤマハ発動機株式会社 Yamaha Hatsudōki Kabushiki-gaisha?) este un producător japonez de motociclete, produse marine, cum ar fi bărci și motoare outboard și alte produse motorizate. Compania a fost înființată în 1955 la separarea de Yamaha Corporation (cu toate acestea Yamaha Corporation este încă cel mai mare acționar cu 9,92% din 2017)[1] și are sediul în Iwata, Shizuoka, Japonia. Compania desfășoară operațiuni de dezvoltare, producție și marketing prin 109 filiale consolidate începând cu 2012.[2][3]

Condusă de Genichi Kawakami, primul președinte al companiei, Yamaha Motor a început producția primului său produs, YA-1, în 1955. Motocicleta de 125 cm a câștigat a 3-a cursă Muntele Fuji Ascent Race din clasa sa.

Produsele companiei includ motociclete, scutere, biciclete motorizate, bărci, barcă cu pânze, scuter acvatic, piscine, bărci utilitare, bărci de pescuit, motoare outboard, ATV-uri cu 4 roți, vehicule off-road recreative, motoare go-kart, cart de golf, motoare polivalente, generatoare electrice, pompe de apă, snowmobil, suflător de zăpadă, motoare auto, monitoare de suprafață, mașini inteligente, elicoptere fără pilot de uz industrial, unități electrice pentru scaune cu rotile și căști. Compania este implicată, de asemenea, în importul și vânzarea diferitelor tipuri de produse, în dezvoltarea afacerilor turistice și în gestionarea timpului liber, a facilităților de agrement și a serviciilor conexe. Vânzările de motociclete Yamaha sunt a doua ca mărime din lume[4] motor outboard și Yamaha este liderul mondial în vânzări de vehicule pe apă.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Stock Information”. yamaha-motor.com. Yamaha Motor Company. Accesat în . 
  2. ^ „Yamaha Motor Establishes Highly Profitable Business Structure”. businesswire.com (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ „Yamaha Motor Establishes Highly Profitable Business Structure”. finance.yahoo.com (în engleză). Accesat în . 
  4. ^ „二輪車・バイク業界の動向・ランキング等を研究-業界動向サーチ” [Research on trends and rankings of motorcycles · motorcycle industry - industry trend search]. gyokai-search.com (în Japanese). Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Yamaha Motor Company