World community grid

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

World Community Grid (WCG) este o rețea mare de calcul public pentru a lucra pe proiecte de cercetare științifică care ajută oamenii. Oamenii donează timp pe calculatoarele personale pentru proiect. Software-ul poate fi setat pentru a rula numai atunci când computerul nu este utilizat pentru alte lucrări[1].

WCG a început să funcționeze pe data de 16 noiembrie 2004. Este coordonată de IBM să utilizeze software-ul Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC). Software-ul pentru grila computerelor personale este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Linux, Mac OS X și Android.

Proiectele de cercetare ale rețelei comunitare au realizat analize ale aspectelor genomul uman, HIV, febra denga, distrofie musculară, cancer, gripa, randamentele culturilor de orez și energia regenerabilă.

Proiectele deschise care rulează începând din mai 2015 caută tratamente pentru virusul Ebola și HIV, căutând noi materiale pentru următoarea generație de celule solare, comparând genomul multor organisme și investigând genele canceroase. Începând din mai 2015, organizația a colaborat cu 467 de alte companii și organizații pentru a-și ajuta activitatea și are peste 65.000 de utilizatori activi înregistrați.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]