Wikipedia:Wiki Loves Earth/Moldova/Regulament

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
site-ul oficial al concursului

1. Dispoziții generale[modificare sursă]

Pentru a participa la concurs, fotografiile trebuie să respecte criteriile de mai jos.

1.1. Imaginile trebuie să fie creația personală a participantului.

1.2. Imaginile trebuie să fie încărcate în perioada 1 iunie – 30 iunie 2018, conform fusului orar UTC+3 (ora de vară a Republicii Moldova). Momentul încărcării este înregistrat în mod automat de interfața Commons.

1.3. Imaginile trebuie să corespundă regulilor generale ale proiectului Wikimedia Commons.

1.4. Formatul imaginilor trebuie să fie JPEG sau TIFF; rezoluția (produsul în pixeli a lățimii și înălțimii) trebuie să fie cel puțin 0,5 Mpx.

1.5. Fotografiile trebuie să reprezinte unul sau mai multe obiective din lista ariilor protejate ale Republicii Moldova, reprodusă de organizatori pe una din subpaginile concursului, sau o vietate surprinsă într-o arie protejată sau într-un arbore secular.

1.6. Descrierea imaginilor trebuie să conțină codul obiectivului ilustrat, conform listei menționate la punctul 1.5.

1.7. Fotografiile care nu respectă cel puțin unul din criteriile 1.1., 1.2., 1.4., 1.5. sau 1.6. pot fi descalificate din concurs, dar cel mai probabil vor rămâne la Commons.

1.8. Organizatorii nu poartă răspundere de acțiunile administratorilor Commons în cazurile în care sunt încălcate careva reguli din criteriul 1.3.

1.9. Fotografiile încărcate de organizatori, parteneri și membrii juriului, cât și de rudele sau prietenii lor apropiați, nu vor fi evaluate și nici premiate.

2. Premii[modificare sursă]

2.1. Premiul mare[modificare sursă]

2.1.1. Juriul stabilește imaginile câștigătoare ale locului I, locului II și locului III ale categoriei „Premiul mare”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale.

2.2. Cea mai fresh imagine[modificare sursă]

2.2.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Cea mai fresh imagine”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale, nu au fost câștigătoare la categoria 2.1. și care reprezintă o arie protejată sau arbore secular fără imagine la momentul începerii concursului.

2.3. Categoria #wildlife[modificare sursă]

2.3.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Categoria #wildlife”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale, nu au fost câștigătoare la categoriile 2.1. sau 2.2. și care reprezintă o vietate surprinsă într-o arie protejată (cu excepția grădinilor zoologice) sau într-un arbore secular.

2.4. Categoria #birdwatching[modificare sursă]

2.3.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Categoria #birdwatching”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale, nu au fost câștigătoare la categoriile 2.1., 2.2. sau 2.3. și care reprezintă o pasăre surprinsă într-o arie protejată (cu excepția grădinilor zoologice) sau într-un arbore secular.

2.5. Concursul de scriere[modificare sursă]

2.5.1. Se acceptă în concurs articole care se referă la o arie protejată din Republica Moldova, cu excepția arborilor seculari. Listele nu sunt admise.

2.5.2. Articolele trebuie să fie scrise în limbile română, rusă, ucraineană sau engleză (respectiv ro.wikipedia.org, ru.wikipedia.org, uk.wikipedia.org, en.wikipedia.org)

2.5.3. Articolele trebuie să fie publicate la Wikipedia în perioada 1 iulie – 31 iulie 2018, conform fusului orar UTC+3 (ora de vară a Republicii Moldova). Momentul publicării este înregistrat în mod automat de interfața Wikipedia.

2.5.4. Articolele trebuie să respecte standardele de bază ale Wikipediei:

  • să nu reprezinte traduceri automate din alte limbi;
  • să conțină informații verificabile;
  • să fie redactate fără greșeli;
  • să nu conțină text copiat din alte resurse.

2.5.5. Se acceptă doar articolele noi de cel puțin 200 cuvinte în proză sau cele care au fost extinse cu cel puțin 200 articole în proză.

2.5.6. Participantul trebuie să adauge formatul {{Wiki Loves Earth Moldova 2018}} în pagina de discuții a articolului, în caz contrar articolul este descalificat.

Formatul trebuie utilizat în acest mod:
{{Wiki Loves Earth Moldova 2018|utilizator=[NUME_DE_UTILIZATOR]}}
de exemplu:
{{Wiki Loves Earth Moldova 2018|utilizator=Ionpopescu}}

2.5.7. Participanții acumulează puncte în felul următor:

  • Pentru fiecare articol nou scris: 5 puncte + câte 2 puncte pentru fiecare 100 cuvinte de proză în plus.
  • Pentru fiecare articol extins cu cel puțin 200 cuvinte (se referă doar la articolele care existau la începutul concursului): 5 puncte + câte 2 puncte pentru fiecare 100 cuvinte de proză în plus.
  • Pentru nerespectarea punctului 2.5.4.: anularea punctajului oferit anterior, oferind doar 1 punct pentru articol.

2.5.8. Câștigătorul se consideră utilizatorul care a acumulat cel mai mare punctaj.

2.6. Loterie[modificare sursă]

2.6.1. Din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale și nu aparțin unui câștigător la categoriile 2.1., 2.2., 2.3. sau 2.4., este aleasă la întâmplare o imagine.

2.6.2. Autorul imaginii este declarat câștigător al categoriei 2.6. Loterie

2.6.3. Alegerea aleatorie se face cu ajutorul site-ului web random.org, iar procesul este înregistrat și postat pe pagina de Facebook a concursului.