Wikipedia:Wiki Loves Earth/Moldova/Regulament

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lista de obiectiveСписок объектовСписок об'єктів Urmărește-ne pe Facebook
RegulamentJuriuParteneriPresă • Imagini încărcate: 2016 · 2017 · 2018 · 2021 • Rezultate: 2016 · 2017 · 2018 · 2021
site-ul oficial al concursului
site-ul oficial al concursului

1. Dispoziții generale[modificare sursă]

Pentru a participa la concurs, fotografiile trebuie să respecte criteriile de mai jos.

1.1. Imaginile trebuie să fie creația personală a participantului și să fie încărcate de autor însuși.

1.2. Imaginile trebuie să fie încărcate în perioada 1 iunie – 30 iunie 2021, conform fusului orar UTC+3 (ora de vară a Republicii Moldova). Momentul încărcării este înregistrat în mod automat de interfața Commons. Momentul executării fotografiei nu este relevant.

1.3. Imaginile trebuie să corespundă regulilor generale ale proiectului Wikimedia Commons.

1.4. Formatul imaginilor trebuie să fie JPEG sau TIFF; rezoluția (produsul în pixeli a lățimii și înălțimii) trebuie să fie cel puțin 0,5 Mpx.

1.5. Fotografiile trebuie să reprezinte unul sau mai multe obiective din lista ariilor protejate ale Republicii Moldova, reprodusă de organizatori la adresa web https://ro.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Loves_Earth/Moldova/Lista

1.6. Descrierea imaginilor trebuie să conțină codul obiectivului ilustrat, conform listei menționate la punctul 1.5.

1.7. Fotografiile care nu respectă cel puțin unul din criteriile 1.1., 1.2., 1.4., 1.5. sau 1.6. pot fi descalificate din concurs, dar cel mai probabil vor rămâne la Commons.

1.8. Organizatorii nu poartă răspundere de acțiunile administratorilor Commons în cazurile în care sunt încălcate careva reguli din criteriul 1.3.

1.9. Fotografiile încărcate de organizatori, parteneri, membrii juriului și participanți ai expedițiilor foto finanțate în cadrul concursului, cât și de rudele sau prietenii celor enumerați, nu vor fi evaluate și nici premiate.

2. Categorii de premii[modificare sursă]

2.1. Premiul mare[modificare sursă]

2.1.1. Juriul stabilește imaginile câștigătoare ale locului I, locului II și locului III ale categoriei „Premiul mare”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale. Sunt acceptate doar imaginile cu rezoluția de minim 2 Mpx.

2.2. Premiul pentru prolificitate[modificare sursă]

2.2.1. Juriul acordă „Premiul pentru prolificitate” participantului care a încărcat imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale și reprezentă cel mai mare număr de arii protejate distincte.

2.3. Cea mai fresh imagine[modificare sursă]

2.3.1. Juriul stabilește imaginea câștigătoare a categoriei „Cea mai fresh imagine”, din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale, nu au fost câștigătoare la categoria 2.1. și care reprezintă o arie protejată sau arbore secular fără imagine la momentul începerii concursului.

2.4. Loteria triplă[modificare sursă]

2.4.1. Din totalul de imagini care corespund 1. Dispozițiilor generale și nu aparțin niciunui câștigător la categoriile 2.1., 2.2. sau 2.3., sunt alese la întâmplare trei imagini. Procesul se repetă ori de câte ori este necesar pentru a nu admite mai puțin de trei câștigători.

2.4.2. Autorii imaginilor sunt declarați câștigători ai categoriei 2.4. Loteria triplă

2.4.3. Alegerea aleatorie se face cu ajutorul site-ului web random.org, iar procesul este înregistrat și postat pe pagina de Facebook a concursului.

3. Premiere[modificare sursă]

3.1. Alegerea premiilor[modificare sursă]

3.1.1. Laureații categoriilor 2.1., 2.2. sau 2.3. vor alege una din trei opțiuni de premii în valoare de $60. Acestea sunt: 1) certificat-cadou de la magazinul foto Fotomax.md http://fotomax.md/ 2) certificat-cadou de la magazinul sport X-Style http://xstyle.md/ 3) abonarea pe 12 luni la serviciul online de backup Backblaze https://secure.backblaze.com/gift.htm

3.1.2. Laureatul locului I în cadrul categoriei 2.1. va alege două din opțiunile enumerate la 2.5.2., cu posibilitatea de a alege aceeași opțiune de două ori sau de a alege două opțiuni diferite.

3.2. Acordarea premiilor[modificare sursă]

3.2.1. Acordarea premiilor va avea loc doar cu participarea organizatorului și persoanei premiate, cu respectarea tuturor rigorilor epidemice.

3.2.2. La primirea premiului, persoana premiată va semna o recipisă de predare-primire pentru prezentarea ulterioară a acesteia către organismul finanțator al concursului.

3.2.3. Acordarea premiilor va avea loc în perioada 1 august – 8 august 2021.

3.2.4. Organizatorii își rezervă dreptul să nu premieze câștigătorii care nu pot fi identificați cu ușurință. Cea mai bună metodă de identificare este activarea unei adrese de email în preferințe.