Wikipedia:Wiki Loves Earth/Moldova/Presă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Lista de obiectiveСписок объектовСписок об'єктів Urmărește-ne pe Facebook
RegulamentJuriuParteneriPresă • Imagini încărcate: 2016 · 2017 · 2018 · 2021 • Rezultate: 2016 · 2017 · 2018 · 2021
site-ul oficial al concursului
site-ul oficial al concursului

Această pagină este destinată comunicatelor de presă care însoțesc concursul Wiki Loves Earth Moldova, cât și referințelor din presa on-line unde acesta este menționat.

Comunicat de presă la începutul concursului (1 iunie)[modificare sursă]

Titlu
Wiki Loves Earth 2021 în Moldova: revenim!
Subtitlu
După doi ani de pauză (și unul de privit pe fereastră), să ne vizităm din nou monumentele naturale!
Imagini
(imaginile pot fi preluate – cu atribuire obligatorie a autorului! – de la pagina Wikipedia:Wiki Loves Earth/Moldova/Rezultate/2018)

În 2016-2018, trei ediții de Wiki Loves Earth au adus pe Wikipedia două sute de articole și trei mii de imagini ale ariilor naturale protejate din Moldova. La acest proiect de popularizare au participat peste 100 de oameni, printre care și fotografi profesioniști. Efortul celor mai buni a fost răsplătit cu premii.

Atingând aproape 50% de arii protejate ilustrate pe Wikipedia, credeam că am atins un anumit nivel de saturație. În ultima perioadă, însă, am fost încurajați de circumstanțe să călătorim mai mult în Moldova și să ne re-descoperim locurile pitorești. Multe dintre aceste locuri fac parte din lista ariilor protejate, pe care le documentăm inclusiv la Wikipedia.

Când?

În 2021, Wikimedians of Romania and Moldova organizează cea de-a patra ediție a Wiki Loves Earth Moldova, ca de obicei în perioada 1-30 iunie.

Cum pot participa?

Donează fotografii pe care le-ai făcut în timpul vizitelor în ariile protejate din Moldova. Te încurajăm să vizitezi și monumente naturale pe care nu le-ai mai văzut; simte-te liber(ă) să explorezi harta ariilor protejate!

Fondul de premii a fost mărit și categoriile de premii au fost revizuite:

  • Premiul mare pentru cea mai bună fotografie - locurile I, II și III: încearcă să impresionezi juriul
  • Premiul pentru cel mai prolific participant: ilustrează cât mai multe poziții din lista ariilor protejate
  • Premiul pentru cea mai fresh imagine: încarcă prima fotografie a unei arii protejate încă neilustrate
  • Cei cărora nu le-a surâs norocul la categoriile precedente participă automat la o loterie triplă, unde vor fi selectate la întâmplare trei imagini; mai multe imagini – mai multe șanse de a fi unul din cei trei câștigători
  • Fiecare câștigător va primi surprize personalizate.

Juriul evaluează fotografiile după criterii de natură tehnică, originalitate și valoare enciclopedică. Este important ca toate imaginile să fie însoțite de descrieri exacte a subiectelor ilustrate. Participanții pot încărca doar propriile imagini și doar în condițiile licenței libere CC-BY-SA.

Află mai multe despre concurs la pagina http://md.wikilovesearth.org/. Urmărește pagina de Facebook a concursului, unde sunt publicate noutăți, evenimente și, desigur, fotografii: https://www.facebook.com/wle.moldova

Comunicat de presă după anunțarea rezultatelor (12 august)[modificare sursă]

Concursul a fost organizat cu suportul generos al Wikimedia Ukraine, Hai Moldova, MEGA Generation, EcoFM și SPPN (Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii). Pagina pe Facebook a concursului: Wiki Loves Earth Moldova.

Mențiuni în presa on-line[modificare sursă]

2016[modificare sursă]

2017[modificare sursă]

2018[modificare sursă]

  • ...