Wikipedia:WMROMD/Cursuri/Wikidata și proiectele surori

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Bine ați venit la cursul despre Wikidata și celelalte proiecte Wikimedia creat de Wikimedians of Romania and Moldova. În urma parcurgerii cursului veți afla cum să adăugați informații în Wikidata, cum navigați drepturile de autor pe Commons și ce alte proiecte mai există în lumea wiki în afară de Wikipedia.

Cursul este gândit pentru a fi urmat individual, online, dar puteți pune în orice moment întrebări mentorului dvs. Înainte de a începe acest curs este recomandat să fiți familiarizat cu editarea paginilor Wikipedia. Pentru asta, puteți parcurge cursul de editare și cursul de scriere articole.

Cursul este împărțit în 4 module (săptămâni) în care se tratează câte un subiect și se oferă cursantului o temă ("Rezultatul săptămânii") ce-i permite să aplice informațiile din modul. Mai jos veți găsi instrucțiunile pentru fiecare modul în parte. Vă puteți întoarce oricând la informațiile din modulele anterioare dacă este ceva neclar.

Efortul estimat este de aproximativ 2-3 ore pe săptămână, scopul final al cursului este să învățați să cunoașteți și să puteți contribui la proiectele din sfera Wikimedia.

  1. Alte proiecte Wikimedia
  2. Wikimedia Commons
  3. Wikidata
  4. Linked data