Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Reguli

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Imagini de calitate Propuneri Criterii Procedură Arhivă

Acestă pagină descrie procedura de urmat în cazul propunerilor pentru imaginile de calitate și a celor care au deja acest statut dar au fost propuse spre reevaluare.

Procedura de nominalizare[modificare sursă]

Pasul 1 - Evaluați[modificare sursă]

Toate propunerile vor fi evaluate în funcție de criteriile imaginilor de calitate. Vă rugăm citiți aceste criterii înainte să inițiați o propunere pentru a reduce numărul propunerilor ce au o șansă mică de reușită.

Pasul 2 - Creați pagina de nominalizare[modificare sursă]

Pentru a crea pagina de nominalizare adăugați numele imaginii, în câmpul de mai jos, fără prefixul „Fișier:” (de exemplu: Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Filipine.JPG), după care dați clic pe „Creează pagina”. După aceasta completați formularul ce va apărea, urmărind instrucțiunile date.

Pasul 2.1 - Transculdeți pagina[modificare sursă]

Copiați numele întreg al paginii create, și introduceți-l în partea de sus a listei de propuneri, plasându-l între două perechi de acolade, precum restul propunerilor din listă; de exemplu: {{Wikipedia:Propuneri pentru imagini de calitate/Filipine.JPG}}.

Pasul 3 - Marcați imaginea[modificare sursă]

Pe pagina imaginii pe care tocmai ați propus-o, dați clic pe „modifică pagina”, și adăugați formatul {{PIC}} ]n partea superioară a acesteia. Acest lucru va face ca pe acea pagină să apară un format ce indică faptul că imaginea a fost propusă, pentru a informa cât mai multă lume despre acest lucru.

Exprimarea opiniilor[modificare sursă]

  • Dacă susțineți imaginea scrieți De acord, sau Susțin, urmat de motivul dumneavoastră.
  • Dacă vă opuneți, scrieți Împotrivă, urmat de motivul pentru care considerați că nu îndeplinește criteriile. Dacă obiecțiile dumneavoastră au fost adresate, se va considera că sunteți de acord cu promovarea imaginii.
  • Dacă considerați că o imaginea propusă nu îndeplinește în mod clar criteriile scrieți Respingere rapidă, urmat de motivul dumneavoastră. Dacă aveți dreptate, imaginea va fi respinsă.
    • Pentru a vă schimba opinia, tăiați vechiul vot (folosind <s>....</s>), în loc să vă ștergeți comentariul pur și simplu.

Unele voturi ar putea fi ignorate dacă acestea nu corespund problemelor și/sau îmbunătățirilor aduse ulterior imaginii. editorii sunt încurajați să monitorizeze progrsul discuțiilor în care au votat, pentru a își modifica votul, în caz că este nevoie.

Înaintea exprimării unei opinii, imaginile ar trebui vizualizate la rezoluțiile lor normale. Vă rugăm să luați în considerare faptul că pe pagina de discuții imaginile sunt afișate la o rezoluție redusă. Puteți vizualiza imaginea la rezoluția sa normală dând clic pe imaginea micșorată de pa pagina de evaluare, care vă va duce la pagina descriptivă a imaginii, unde se află o legătură către imaginea la rezoluția sa normală.

Perioada de timp alocată în mod obișnuit evaluării imaginilor este de 3 săptămâni (21 de zile) și se aplică acolo unde din evaluare reiese că imaginea respectă toate criteriile, obiecțiile au fost rezolvate rapid sau, dimpotrivă, acolo unde problemele majore ale imaginii fac inutilă prelungirea discuției.

Nominalizarea poate fi retrasă în orice moment al procesului de evaluare dacă există un motiv pertinent, de exemplu dacă persoana care a făcut nominalizarea își dă seama că nu cunoștea criteriile de calitate. Retragerea echivalează cu o respingere și se va urma procedura pentru articole respinse.

În cazurile unde respingerea imaginii se impune evident (reclamă, glume etc.) nominalizarea este ștersă pe loc, fără a se arhiva.

Propunerea pentru retrogradare[modificare sursă]

Precum se procedează și în cazul propunerilor de acordare a statutului, adăugați numele imaginii, fără prefixul „Fișier:”, la textul deja existent în câmpul de mai jos, după care dați clic pe „Crează pagina”. După aceasta completați formularul ce va apărea, urmărind instrucțiunile date.

  • Folosiți Păstrează, Retrage, sau Înlocuiește pentru a vă exprima opinia.