Sari la conținut

Wikipedia:Grupul de utilizatori „Wikimedians of Romania and Moldova”/Activități desfășurate/2018/1Lib1Ref

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Aspect de la activitate: București
La Chișinău, întâlnirea a inclus și un training pentru bibliotecari

Activitatea a fost prima de acest fel din programul pentru anul 2018 al Grupului de utilizatori WMROMD, fiind organizată împreună cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România . Ea s-a circumscris proiectului global #1Lib1#Ref și s-a desfășurat sâmbătă 20 ianuarie 2018, sub forma a două ateliere de editare, desfășura simultan la Biblioteca Ion Creangă (Str. Christian Tell nr. 10, din București și la Bibiloteca Municipală B.P. Hașdeu, din Chișinău.

Obiectivul principal al activităților a fost de a încuraja bibliotecarii (dar nu numai) să se implice în identificarea și adăugarea de referințe, la articolele din Wikipedia în limba română.

Activitățile au inclus următoarele componente:

  • prezentarea proiectelor și activităților pe care WMROMD le preconizează să le desfășoare în acest an
  • prezentarea obiectivelor și specificului activității #1Lib1Ref
  • atelier de "instruire rapidă" privind editarea pe Wikipedia, pentru noii editori
  • atelierul de editare propriu-zis
  • sesiune de discuții libere

De asemenea a fost realizată și o legătură duplex - București-Chișinău (prin Skype), în care au fost prezentate cele două echipe și s-a discutat pe aspecte legate de tematica activității.

Au fost prezenți un număr total de 21 de participanți, atmosfera a fost una plăcută, gazdele primitoare, rezultatele eforturilor depuse concretizându-se în:

  • 67 de articole editate
  • 86 editări (adăugare referințe)
  • 28K text modificat

Ca o concluzie generală, majoritatea participanților s-au arătat încântați de această experiență, manifestându-și intenția de a participa și la alte activități similare, sau de a se implica în unele din proiectele viitoare ale WMROMD. Având în vedere stadiul incipient de organizare al WMROMD și timpul scurt avut la dispoziție pentru pregătirea activităților, considerăm că acestea și-au atins scopul. --Macreanu Iulian (discuție) 20 ianuarie 2018 20:29 (EET)[răspunde]

Vezi și