Wikipedia:Candidați/Administrator/IulianU

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

IulianU[modificare sursă]

Votați aici (3/0/0) votul se va finaliza în 7 august 2005 16:42 (UTC)

Este un vechi utilizator al Wikipediei în limba română cu peste 2500 de modificări la activ dintre care majoritatea de calitate. Se pot observa la el calitățile unui administrator (revert vandalism, propuneri ștergeri pagini). Recent dezvoltă un robot și un proiect prin care dorește să categorizeze paginile enciclopediei noastre. Mihai | D 25 iulie 2005 16:42 (UTC)

Mulțumesc Mihai, accept nominalizarea. IulianU 26 iulie 2005 17:51 (UTC)

Pentru

  1. Mihai | D 26 iulie 2005 17:52 (UTC)
  2. Gangleri | Di | D 26 iulie 2005 19:42 (UTC) – Mult succes!
  3. Gutza 2 august 2005 13:42 (UTC)

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Pentru

  1. Ana | D 26 iulie 2005 23:00 (UTC)
  2. Mishuletz 27 iulie 2005 19:05 (UTC)
  3. Vlad 3 august 2005 22:55 (UTC)

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Ca admin voi fi în ajutorul noilor-veniți, explicându-le politicile WP și amănuntele tehnice - cum să introducă o formulă, un link interwiki, cum să se semneze, etc. Voi încuraja noii useri să-și însușească noțiunea de PDVN și s-o aplice în editările lor. Voi fi la dispoziția utilizatorilor normali care au nevoie de acțiuni ce necesită drepturi de admin - ex. ștergerea unei pagini introduse din greșeală sau care are probleme cu drepturile de autor. Nu voi recurge la blocări de IP-uri și de useri decât în cazuri clare și deranjante de spam sau vandalism. De asemenea, dacă va fi cazul (eu sper să nu fie), voi fi de gardă în cazul în care apar "edit war"-uri și voi încerca să le calmez, eventual în cazuri extreme voi proteja pagina în cauză până la calmarea disputei. În general, îmi voi folosi puterea de administrator într-un mod cât mai discret și nederanjant posibil, conform zicalei englezești care zice, aproximativ, că cea mai bună administrație este cea pe care comunitatea nu o simte :-).
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikipedia, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. Sunt mulțumit de încercarea de structurare a categoriilor - care este chiar acum în desfășurare, și de asemenea de multiplele corecturi de stil. De asemenea sunt "mulțumit" de cum a început London Underground, și voi fi pe deplin mulțumit când voi termina articolul.
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. Da, am avut :) Deși prefer să nu-mi amintesc, detaliile sunt în arhiva paginii mele de discuții. Deși am pornit discuția hotărât să nu recurg la "argumentum ad hominem" în ciuda faptului că "partenerul de discuție" mă forța, până la urmă tot am călcat în capcană. Din asta am învățat următoarele și sunt hotărât să le aplic pe viitor: 1) Nu voi permite ca discuțiile în contradictoriu să se poarte "ad hominem", întrucât asemenea discuții nu conduc la nimic productiv (i.e. creșterea calității articolelor). Mă voi folosi de calitatea de administrator pentru a avertiza eventualele părți ce se află în conflict să discute rațional, argumentat și la subiect - adică despre articolul disputat și nu despre persoana contribuitorului. 2) Voi încuraja conceptul numit în en.wp Be bold in editing. Pe wikipedia nu există guru și novici, profesori și neofiți, etc. Toți contribuitorii au exact același "drept" de a edita orice articol, cu condiția implicită ca editările să fie făcute cu bună credință și să fie motivate rațional.

Am acordat dreptul de administrator lui IulianU deoarece a trecut practic o lună de la încheierea votului și nu s-a pronunțat nimeni împotrivă; în plus, chiar dacă toți administratorii care nu au votat ar fi votat împotrivă, abia se ajungea la egalitate de voturi, și probabil comentariile celorlalți utilizatori ar fi decis -- iar acestea erau din nou toate pentru. --Gutza 5 septembrie 2005 19:49 (UTC)