Waalpi, Arizona

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Waalpi
—  sat  —
ANCIENT HOPI VILLAGE OF WOLPI. THE HOPI RESERVATION OCCUPIES THE CENTER OF THE MUCH LARGER RESERVATION OF... - NARA - 544421.jpg
Waalpi (SUA)
Poziția geografică în Statele Unite ale Americii
Coordonate: 35°49′56″N 110°23′52″W / 35.8322272°N 110.3979091°V

ȚarăFlag of the United States.svg SUA
Stat al SUAFlag of Arizona.svg Arizona

Altitudine1.884 m.d.m.

Fus orar Mountain Time Zone[*][[Mountain Time Zone (time zone of North America)|​]]

Prezență online
Ansel Adams, Waalpi (circa 1941), originalul este păstrat la Arhivele Bibliotecii Congresului Statelor Unite ale Americii

Waalpi, adesea Walpi, este un sat tradițional din comitatul Navajo, statul Arizona Arizona, Statele Unite ale Americii, situat la circa 175 km (sau 105 mile, in linie dreaptă) nord-vest de Flagstaff.

Parte a comunității neîncorporate (de fapt o comunitate desemnată ca loc de recensământ, sau CDP) First Mesa, Waalpi este unul din cele trei sate ale acesteia, celelalte două fiind Hano și Sitsomovi. Satul este locuit de nativi amerindieni din Tribul Hopi, a căror limbă este cunoscută ca Pueblo sau Tewa. Condițiile de locuit sunt foarte primitive, locuitorii neavând acces la apă curentă și electricitate.

Waalpi este alături de Orayvi (sau Old Oraibi), de asemenea din Arizona Arizona, respectiv localitățile Acoma și Taos din statul New Mexico New Mexico, printre satele cele mai vechi continuu locuite din Statele Unite ale Americii Statele Unite ale Americii.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Waalpi