Volkswagen Jetta

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Volkswagen Jetta
2007 Volkswagen Jetta SE TDi 105 Automatic 1.9 (K 29).jpg
Prezentare generală
MarcăVolkswagen
Perioadă producție1979–prezent
Caroserie
ClasăMașină compactă (C)
PlatformăPlatforma Volkswagen Group A
Cronologie
PredecesorVolkswagen Bora[1]

Volkswagen Jetta (Despre acest sunet listen ) este o mașină compactă / mică mașină de familie fabricată și comercializată de Volkswagen din 1979. Poziționată pentru a umple o nișă de sedan deasupra hatchback-ului Golf, a fost comercializată de peste șapte generații, în mod diferit, precum Atlantic, Vento, Bora, City Jetta, Jetta City, GLI, Jetta, Clasico și Sagitar (în China).

Jetta a fost oferit în versiuni berlină / sedan cu două și patru uși, precum și versiuni vagon / break cu cinci uși - toate ca patru sau cinci locuri. De la versiunea originală din 1980, mașina a crescut ca dimensiune și putere cu fiecare generație.[2] Până la mijlocul anului 2011, aproape 10 milioane de Jetta au fost produse și vândute în toată lumea. În aprilie 2014, Volkswagen a comercializat peste 14 milioane de euro, devenind modelul său de top.[3]

Odată cu lansarea unei noi generații în 2018, Jetta nu mai este disponibil în Europa, inclusiv în România.[4]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Test drive Volkswagen Jetta (2006-2010) - Sedanul temperamental”. . 
  2. ^ „All-new Jetta makes worldwide debut at L.A. Auto Show” (Press release). Volkswagen of America. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „2015 VOLKSWAGEN JETTA MAKES GLOBAL DEBUT AT THE NEW YORK INTERNATIONAL AUTO SHOW”. Volkswagen Media Centre. Arhivat din original la . Accesat în . 
  4. ^ „FOTO Volkswagen anunță oficial că Jetta nu mai ajunge în Europa. Noua generație a sedanului a fost prezentată la Detroit”. Profit.ro. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Volkswagen Jetta