Vlatko Lozanoski

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vlatko Lozanoski
(Macedoneană: Влатко Лозаноски)
Vlatko makfest.jpg
Vlatko Lozanoski(stânga)împreună cu Esma Redžepova(dreapta)
Date personale
Nume la naștereVlatko Lozanoski
Născut (34 de ani)
Kičevo, Macedonia de Nord Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of North Macedonia.svg Macedonia de Nord Modificați la Wikidata
Ocupațiecântăreț
Activitate
Origine Macedonia (  Iugoslavia la data nașterii)
Gen muzicalpop
rock
Instrument(e)clape
chitară

Vlatko Lozanoski - Lozano (macedoneană: Влатко Лозаноски -Лозано, n. 27 iunie 1985, Kičevo) este un cântăreț maacedonean. El, împreună cu Esma Redžepova vor reprezenta Macedonia la Concursul Muzical Eurovision 2013 cu piesa „Imperija"[1]

Carieră[modificare | modificare sursă]

Prima sa apariție în public a avut loc într-un show de talente Mak Dzvezdi (Septembrie 2007 - Mai 2008). O lună mai târziu va primi marele premiu la primul festiva Macedonian de radio care se numea Starry Night (macedoneană: Ѕвездена Ноќ).Prima sa piesă se numește Vrati Me. Al treilea single se numește Obicen Bez Tebe. În octombrie 2008 lansează al treilea single numit Vremeto Da Zastane, care va primi premiul de debut din partea juriului la un festival de muzică macedoneană.

În 2009 s-a înscris la selecția națională macedoneană pentru Concursul Muzical Eurovision 2009 cu piesa Blisku Do Mene, clasându-se al patrulea în finală.

În iulie 2009 a participat la un festival Pjesme Mediterana în Budva, Muntenegru. În iulie 2009 a participat la alt festival în Belarus câștigând premiul al doilea.

În februarie 2010 a înscris o nouă piesă în selecția națională pentru Concursul Muzical Eurovision 2010.S-a clasat al patrulea în finală.

Pe 28 Decembrie a fost anunțat faptul că Lozano va reprezenta Macedonia la Concursul Muzical Eurovision 2013, alături de Esma Redžepova.Melodia numindu-se Imperija[2].

Discografie[modificare | modificare sursă]

Albume[modificare | modificare sursă]

  • Lozano (2010)
  • Preku sedum morinja (2012)

Note[modificare | modificare sursă]