Vlad Voiculescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru ministrul sănătății din România, vedeți Vlad Voiculescu (economist).
Vlad Voiculescu
Date personale
Născut1913 Modificați la Wikidata
Târgu Jiu, Gorj, România Modificați la Wikidata
Decedat (88 de ani) Modificați la Wikidata
București, România Modificați la Wikidata
CetățenieFlag of Romania.svg România Modificați la Wikidata
Ocupațiemedic Modificați la Wikidata
Activitate
Logo of the Romanian Academy.png Membru titular al Academiei Române

Vlad Voiculescu (n. 1913, Târgu Jiu – d. 22 februarie 2001, București) a fost un medic neurolog român, membru titular al Academiei Române.

Născut în 1913 la Târgu Jiu, Vlad Voiculescu a urmat cursurile Facultății de Medicină din București și apoi - reprezentant al Școlii Române de Neurologie a lui Gheorghe Marinescu - a urcat toate treptele ierarhiei universitare devenind, în 1967, profesor la Clinica de Neurologie a Institutului de Medicină și Farmacie din București.

În paralel cu activitatea universitară a desfășurat activitate de cercetare la Institutul de Neurologie al Academiei Române, al cărui director a devenit în 1978, abordând teme interdisciplinare în domeniul epilepsiei, bolilor vasculare cerebrale, în studiul etiopatogeniei și diagnosticului hemoragiilor cerebrale, în bolile neuromusculare, precum și în problemele de bază ale neurofiziologiei. Rezultatele cercetărilor sale au fost publicate în peste 170 de lucrări, studii și articole, apărute în țară și străinătate.

A fost ales membru titular al Academiei Române în anul 1991.

Ca recunoaștere a valorii științifice a contribuțiilor sale, Vlad Voiculescu a fost ales membru în Royal Society of Medicine (Londra), Société Française de Neurologie, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale din România.

Legături externe[modificare | modificare sursă]