Valentin Rusu (deputat)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Valentin Rusu
Date personale
Născut (54 de ani)
Maciova, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepolitician Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
deputat
Deținător actual
Funcție asumată
2004

Partid politicPartidul Național Liberal

Valentin Rusu (n. 4 martie 1970, Maciova) este politician român, deputat în Parlamentul României. A fost ales deputat în 2008 în circumscripția electorală nr.11 Caraș-Severin, colegiul uninominal nr.4. În prezent face parte din Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal și este membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

A îndeplinit funcția de director general al SC Drumuri și Poduri S.A. Caraș-Severin în perioada 2004-2008, după ce în prealabil a fost inspector principal de asigurări la SC Asirom S.A Caraș-Severin (1998 – 2004) și inginer la Intreprinderea Mecanică Reșița între 1997 – 1998. Este căsătorit și are un copil

Biografie[modificare | modificare sursă]

Valentin Rusu a absolvit Facultatea de Inginerie (Secția TCM) din cadrul Universității "Eftimie Murgu" din Reșița în 1997 iar patru ani mai târziu își obține licența și în Științe Economice la aceeași instituție de învățământ. După încheierea studiilor de licență, a urmat mai multe studii postuniversitare, dintre care amintim: Institutul Diplomatic Român (2011); Universitatea Națională de Apărare "Carol I" (2010), Academia Națională de Informații "MIHAI VITEAZUL" (Securitate Națională) (2010); Colegiul Național de Afaceri Interne (2006).

În 2011 obține diploma de master în managementul informațiilor (Universitatea "Valahia" din Târgoviște) precum și diploma de master în managementul administrației publice (Universitatea "Eftimie Murgu" din Reșița).

În 2012 obține titlul științific de doctor în Management cu lucrarea "Concepte și realități ale politicii externe și de securitate comune în contextul construcției europene. Opțiuni manageriale".

Valentin Rusu fost președintele Organizației Municipale Reșița a Partidului Democrat-Liberal iar în 2012 a fost ales vicepreședinte al Partidului Național Liberal Caraș-Severin după ce și-a anunțat demisia din PDL. A fost reconfirmat în funcția de vicepreședinte al Partidului Național Liberal Caraș-Severin în cadrul ședinței Biroului Permanent Teritorial din 20 iunie 2013.

Valentin Rusu este căsătorit și are un copil.

Legături externe[modificare | modificare sursă]