Utilizator:Planck/Arhivă 2004

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Wikinews[modificare | modificare sursă]

Salut! Vreau să te invit să votezi pentru proiectul Wikinews, un proiect de știri libere. Poți să vezi propunerea în limba română la http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikinews/Ro sau în engleză (cea completă și originală) aici. Poți să votezi dacă agreezi cu acest proiect sau nu. Dacă o majoritate agrează, proiectul va fi lansat, și va fi ceva destul de intersant - ca o agenție de știri în limba română în spiritul wiki. Te invit să votezi la această pagină. Mulțumesc, [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 7 Noi 2004 11:04 (UTC)

Mulțumesc[modificare | modificare sursă]

Mulțumesc pentru participarea în votul Wikinews, fiind că fiecare vot contează, nu numai pentru Wikinews dar și pentru imaginea și puterea comunității române în Wikimedia! [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 8 Noi 2004 11:10 (UTC)

Războiale civile[modificare | modificare sursă]

Salut! Am mutat pagina cu Razboaie Civile la Război civil - acolo este o descripție scurtă despre ce este acest fel de război. După aia, am mutat lista de războiae civile în Europa, care ați făcut-o la 1. Europa la Lista războaielor civile. Pagina asta este legată de la pagina Război civil. La pagina Lista războaielor civile sunt secții Europa, Asia, Africa, etc. Motivul mutării este că Wikipedia are niște convenții, și 1. Europa nu este titlul de articol - convenția este că chestiile astea se pun în subsecții într-un articol care începe cu "Lista" (în cazul ăsta, Lista războaielor civile) și este legat de la un articol general în singular (cum e Război civil). Îmi pare foarte bine că sunteți intersați în dezvoltarea Wikipediei! [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 9 Noi 2004 00:19 (UTC)

Chat pe IRC[modificare | modificare sursă]

Scuză-mă Planck, n-am văzut că erai pe IRC. Chiar atunci actualizam pagina principală. Oricum, te mai aștept pe canal. --ro.Danutz | pt.Danutz 22 Noi 2004 20:44 (UTC)

Biografii[modificare | modificare sursă]

Dacă poți, în biografii, să scrii prima propoziție în felul acesta ar fi excelent:

Mihai Eminescu a fost un poet român.

In loc de:

Poet român.

În al doilea rând, adaugă {{ciot}} la articole scurte, și mai important, adaugă legătură interwiki la cel puțin o limbă, preferabil engleza (e.g. [[en:Mihai Eminescu]]). Asta este important ca să se vadă legătura la en.wiki și după aia să vină robotul de interwiki și să adauge legături la alte limbi automat.

Altfel, îmi plac articolele - eu sunt interesat tare în Scandinavia și îmi pare bine că și alții sunt! Salut, [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 23 Noi 2004 07:54 (UTC)

Diacritice[modificare | modificare sursă]

Planck, te rog dacă poți să-ți instalezi diacriticele limbii române (ă,â,î,ș,ț) pentru că Wikipedia română încearcă să le folosească cât mai mult posbil, după cum vezi aici. Se instalează din Panou de control/Opțiuni regionale, de limbă, de dată și oră/Adăugare limbi suplimentare, dacă folosești Windows XP. Mulțumesc. --ro.Danutz | pt.Danutz 23 Noi 2004 19:38 (UTC)

Wikinews în limba română[modificare | modificare sursă]

Te rog înscriete ca suportator a proiectului Wikinews în limbă română (numai dacă vrei!) - până acum sunt versiuni în germană și engleză, în română ar fi foarte bine. Este un site de știri în sistem wiki, bazat pe Wikimedia/MediaWiki. Înscrie-te la http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikinews/Start_a_new_edition. Mulțumesc, [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 7 Dec 2004 08:47 (UTC)

Bun venit![modificare | modificare sursă]

Planck, chiar dacă mesajul vine cu întârziere, bine ai venit la Wikipedia. Ne bucurăm că te-ai alăturat muncii pe Wikipedia, o enciclopedie liberă, multilinguală, creată prin colaborarea oricui. Te invităm să citești pagina de ajutor pentru a obține mai multă informație despre felul în care funcționează Wikipedia. Dacă ai orice întrebare, nedumerire sau nesiguranță întreabă la Cafenea, chiar dacă nu are nici o tangență cu Wikipedia. Sau ne poți trimite un e-mail la wikiro-l@wikipedia.org. Pentru a începe explorarea prin Wikipedia, îți recomandăm să vizitezi Portalul Comunității. Aici vei găsi legături către tot ceea ce este Wikipedia. De asemenea îți recomandăm să vezi pagina Articole de calitate, unde se află o listă de articolele considerate a fi bine documentate și bine scrise. Ai mai putea trece și prin pagina de Actualități, pentru a afla mai multe evenimente cotidiene, pe la Noutăți Wiki, pentru a afla mai multe despre modul de dezvoltare al ro.wiki.

Te rugăm de asemenea să te înscrii pe pagina Wikipedia:Wikipedist, unde se află o listă a Wikipediștilor vorbitori de limbă română din întreaga lume (România, Republica Moldova, Voivodina, Ucraina, Statele Unite, Israel, etc.) și să participi la un Wikipedia:Autointerviu

În plus, te rugăm în vederea colaborărilor tale viitoare la Wikipedia să respecți licența GNU pentru Documentație Liberă, așa cum ai mai făcut și până acum.

Vezi și: General disclaimer ~ Ambasada Wikipedia ~ Greșeli frecvente în Wikipedia ~ Schimbări recente în proiect (în timp real)

--ro.Danutz | pt.Danutz 8 Dec 2004 19:34 (UTC)

Scandinavia[modificare | modificare sursă]

Salut! Am auzit că și ție îți place Islanda. Și eu sunt interesat în Scandinavia și statele baltice și am călătorit acolo de multe ori (cel mai recent fiind Estonia în 2004). Am creat multe articole despre Estonia și alte țări nordice precum Finlanda, etc. După ce termin cu orașele poloneze o să mă ocup de Europa de Nord mai tare, mai ales latura geografică. [[Utilizator:Ronline|Ronline ]] 22 Dec 2004 08:12 (UTC)