Utilizator:Geo Swan/review/Grise Fiord

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sisimiut, Greenland and Grise Fiord, Nunavut, the endpoints of Florin Fodor's voyage.

Grise fiord este o mica comunitate in Nunavut, Canada. Grise fiord este una din cele trei localităţi de pe Ellesmere Island, celelalte două fiind de Alert şi Eureka. Cu toate acestea, deoarece Alerta Eureka şi sunt unităţile militare şi ştiinţifice Grise fiord este cel mai la nord de decontare civile în Canada.

Grise fiord este situat pe coasta de sud a Ellesmere Island, în apropiere de est intrare la Pasajul de Nord.

Aproximativ 200 de persoane locuiesc în Grise fiord. Capsa bunuri sunt aduse la o dată pe an, nava de transport. În ultimii ani, comunitatea este vizitat de mai multe ori pe an de croazieră pe aventura croaziere.

Deşi există dovezi că archeologic Prima Naţiunilor popoare au locuit in trecut sau în regiune în ultimii Grise fiord nu a fost stabilit în 1950, când Guvernul Federal al Canadei controversially inuită încurajat pe oameni să se stabilească în localitate Grise fiord şi 500 de kilometri vest de ferm Resolute Bay.

La 18 septembrie 2006 brav Florin Fodor imigrant român a încercat să se furişa în Canada, prin intermediul a Grise fiord.[1][2][3][4][5][6][7] El a cumpărat un metru cinci barca Sisimut în Groenlanda, şi a plecat în 2000 de kilometri pentru a Grise fiord. El a planificat să vândă barca o dată el a sosit în Grise fiord, şi zbura spre sud.

References[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „A ajuns in Canada cu o barca de cauciuc”. Haios. 2006-11. Arhivat din original la 2008-08-10. Accesat în 2008-08-10.  Verificați datele pentru: |date= (ajutor) mirror
  2. ^ „Roman ajuns in Canada, din Groenlanda, cu o barca”. hotnews.ro. . Arhivat din original la . Accesat în .  mirror
  3. ^ „Grise Fiord "refugee" to court”. Siku News. . Accesat în .  mirror
  4. ^ „Border hopper has day in court”. Siku News. . Accesat în .  mirror
  5. ^ „Jail for border hopper”. Siku News. . Accesat în .  mirror
  6. ^ „Romanian who boated to High Arctic fesses up”. CBC News. . Accesat în .  mirror
  7. ^ Paula McCooey (). „Man who tried to enter Canada by boat gets jail sentence”. Ottawa Citizen. Accesat în .  mirror