HotNews

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Hotnews.ro)
Sari la navigare Sari la căutare
HotNews.ro
Logo HotNews.gif
Adresăwww.hotnews.ro
SloganCiteste doar ceea ce merita
Comercial?Da
TipMass-media
ProprietarMediaBit Software
Lansat1999
Statut actualactiv
Loc în clasamentul Alexa 26 (în România)[1]

Hotnews.ro este un site de știri românesc, fondat de jurnaliștii Ionel Mărgărit Timbolschi și Manuela Preoteasa în anul 1999 sub numele RevistaPresei.ro. Unul dintre cele mai mari site-uri de știri din România, HotNews.ro funcționează ca un ziar multimedia 24/7 și publică peste 100 de materiale noi în fiecare zi.

Istoria[modificare | modificare sursă]

HotNews.ro a fost fondat în 1999, când un grup de ziariști de la mai multe publicații naționale pun bazele site-ului de știri RevistaPresei.ro. Inițial, site-ul prelua cele mai importante știri din edițiile print și digitale ale publicațiilor naționale românești și le agrega într-o revistă zilnică a presei (de unde și adresa inițială a site-ului). Treptat, redacția s-a orientat către elaborarea de materiale proprii, iar în anul 2001 apar primele anchete și reportaje proprii. Tot în anul 2001 apare și ediția în engleză a site-ului, targetată în principal către străinătate și către comunitatea de expați vorbitori de limbă engleză din România.

Trei ani mai târziu, în 2004, pe RevistaPresei.ro apar primele întâlniri online între personalități publice și cititori, prin intermediul site-ului tvweb.ro. În 2005, RevistaPresei.ro se transformă în HotNews.ro, după un proces amplu de redesign și reproiectare a structurii editoriale (forțați de normele Clubului Român de Presă de a nu mai prelua integral materialele ziarelor, vor trebui să își producă singuri știrile, chiar dacă împrumutarea ilegală[2] de materiale din ziarele românești și internaționale continua). Pe 5 martie 2006, HotNews.ro și TVR 2 lansează emisiunea săptămânală Top7.ro, o retrospectivă săptămânală, ilustrată și comentată, realizată sub forma unui top al celor mai importante 7 știri ale săptămânii.

În perioada 2007-2008, HotNews.ro a realizat în colaborare cu BBC pentru emisiunea "Discuția Săptămânii", iar din 2008 realizează mai multe emisiuni în colaborare cu RFI și Deutsche Welle. Tot în anul 2008 a apărut și varianta mobilă a HotNews.ro, unul dintre primele site-uri de știri optimizate pentru telefoane mobile din România.

În prezent, HotNews.ro este unul dintre cei mai importanți jucători din piața românească de știri online, cu peste 3 milioane de utilizatori unici și peste 15 milioane de afișări lunar.[3]

Acționariat[modificare | modificare sursă]

Acționariatul site-ului este compus din Timbolschi Ionel Mărgărit (36%), Timbolschi Preoteasa Manuela (31%), Woinaroski Andrei (18%), Cornețeanu Răzvan (9%) și Săliștean Diana Tereza (4,5%).[4] Cristian Sima, fostul director al Bursei de Mărfuri Sibiu, a fost acționar al firmei în perioada 2007-2012, dupa care și-a vândut participația managerului de presă Răzvan Cornețeanu.

Controverse[modificare | modificare sursă]

Cristi Dimitriu, directorul agenției de știri Mediafax, a declarat în 2007 că Hotnews a preluat și preia în mod nelegitim știrile agenției, la un moment dat concediind un angajat al agenției din această cauză.[2]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Hotnews.ro Site Info - Alexa”. Alexa Internet. Accesat în . 
  2. ^ a b „Cristi Dimitriu despre furturile Hotnews”. 
  3. ^ „www.hotnews.ro”. www.trafic.ro. 
  4. ^ „Acționariatul Hotnews.ro”. 

Legături externe[modificare | modificare sursă]