Utilizator:Cossmo96/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Stăne[modificare | modificare sursă]

Stăne (stilizat uneori stane.stk, este un creator digital de conținut român, care a debutat în mediul online în anul 2018 prin intermediul unei pagini de meme-uri bazate pe caractere umane simple, monocromatice, numite "Stickman".

Carieră[modificare | modificare sursă]

În anul 2018, Stăne a început să posteze meme-uri pe diverse pagini de internet sub numele de Stickman, urmând ca în scurt timp să deschidă propria pagină de Instagram[1]. Meme-urile ilustrau evenimente haioase din viața de zi cu zi a copiilor sau adolescenților sau erau centrate pe subiecte specifice. Câteva din seriile de postări cunoscute sunt: poziții de dormit, tipuri de bețivani, life sucks, etc.

Pe parcursul timpului, calitatea grafică a crescut, realizându-se astfel trecerea de la caracterele monocromatice, la un caracter propriu, denumit "Stăne" în anul 2020. Meme-urile prezentau evenimente din viața lui Stăne și interacțiunea acestuia cu anumite personaje din viața de zi cu zi. Cele mai apreciate serii sunt: Replici de agățat, Vorbe de duh, E ok sa..., etc. În prezent, postările reflectă gândurile și sentimentele lui Stăne, oferind o perspectivă motivațională.

În 2020, Stăne începe o serie de meme-uri sub forma unor clipuri video încărcate pe Youtube[2]. Cele mai apreciate serii sunt: Mic și prost, Știrile de la Ora Câtva, etc.

În 2021, pe lângă meme-uri, Stăne și-a diversificat portofoliul, deschizând o pagină destinată desenelor și artei grafice digitale[3].

În anul 2023, Stăne a luat o pauză, pregătind noi idei de proiecte cu care să revină în atenția publicului. Astfel, la începutul anului 2024, acesta a deschis o pagină cu desene personalizate[4], unde își prezintă creațiile artistice grafice.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Instagram”. www.instagram.com. Accesat în . 
  2. ^ „Stăne - YouTube”. www.youtube.com. Accesat în . 
  3. ^ „Stane.visual - Instagram”. www.instagram.com. Accesat în . 
  4. ^ „Stane.visual - Instagram”. www.instagram.com. Accesat în .