Utilizator:Baditastefan/articol

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Raabis-Ștefan Bădiță

Raabis-Ștefan Bădiță
Date personale
Născut (33 de ani)
Galați, România
NaționalitateRomân
ReligieAteu (Fără religie)
OcupațieFuncționar Administrativ
Masterand la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice
În funcție
octombrie 2019 – iunie 2021
Funcționar Administrativ
În funcție
Septembrie 2019 – prezent

Partid politicP.S.D.
Alma materUniversitatea Dunărea de Jos Galați
ProfesieKinetoterapeut

R. Ștefan Bădiță, (n. 14 iunie 1990, Galați) este un masterand din Galați, în vârstă de 29 de ani ce și-a exprimat de multe ori dorința de a candida la alegerile locale din 2016 și 2020 pentru funcția de primar al municipiului Galați sau consilier local.: „Eu mai am timp să mai aștept câțiva ani pentru o candidatură, dar Galațiul și gălățenii nu mai au timp. Trăiesc într-un oraș în cădere liberă, după 1989, și îmi vine să plâng când văd în ce stare l-au adus conducătorii. De aceea trebuie să vină tineri ca mine, ce-și iubesc orașul și să-l redea cetățenilor”. Este cunoscut în Galați de către autoritățile locale și de o parte a populației (în special tineri) drept un tânăr cu idei foarte bune pentru oraș, un tânăr ce vine mereu cu soluții și expune probleme orașului în fața autorităților, un tânăr ce nu poate fi manipulat politic, sau cumpărat. Principalele lui propuneri, ce au fost și deja aplicate în oraș de către fosta și actuala conducere sunt: containerele subterane de colectare selectivă a deșeurilor prin programul ISPA, reabilitarea totală a căii de rulare a tramvaielor, devierea anumitor trasee de transport în comun pentru a veni în sprijinul cetățenilor, dar și a societății de transport local, etc. Își așteaptă punerea în aplicare următoarele proiecte mai importante: tramvai de epocă pentru turiști, achiziționarea de tramvaie nou-nouțe, mini-primării de cartier în municipiu, extinderea rețelelor de troleu și tramvai (deoarece este transport ecologic), reabilitarea monumentelor istorice, etc. La nivel național are mai multe propuneri în diferite domenii, încă din 2007 discutând cu anumiți oameni politici despre autostrăzi, regionalizare, căi ferate de mare viteză, aeroportul Dunărea de Jos, realizarea Zonei Metropolitane Galați-Brăila, etc. Datorită acestor preocupări ale lui, a fost invitat la câteva emisiuni ale posturilor locale, dar s-au și scris câteva articole în ziarele tipărite sau on-line ale Galațiului. A mai avut și câteva publicații semnate de el în presa locală și o expoziție cu temă feroviară chiar în clădirea gării C.F.R. Galați.

Câteva dintre propunerile și proiectele actuale[modificare | modificare sursă]

  • Primării de cartier, adică birouri teritoriale ale Primăriei Municipiului Galați, unde cetățenii pot veni și depune plângeri, idei, soluții, dar și unde se poate intra în contact cu consilierii locali și cu primarul.
  • Harta transportului în comun din Galați, o hartă la zi, cu toate traseele de transport în comun din municipiul Galați.
  • Containere subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, s-au amplasat deja în municipiul Galați containere subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Soluția propusă de Ștefan Bădiță a fost acceptată de Primărie și de Consiliul Local Galați. A preluat această idee din Madrid în 2011. În acest moment, Galațiul este al 2-lea oraș din țară cu acest tip de containere, primul fiind Mediașul.
  • Regionalizarea României: Ștefan Bădiță lucrează la cea mai bună variantă de regionalizare a României, în opinia lui. Totuși, varianta de regionalizare, ce cuprinde 8 regiuni în jurul celor mai mari 8 orașe ale României, este criticată de secui, unguri, U.D.M.R. și de locuitorii orașelor Ploiești, Sibiu și Oradea!
  • Transport Urban Ecologic: proiect pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de tramvai și troleibuz din municipiul Galați.
  • Parcări etajate: parcări etajate în locul bateriilor de garaje ce au răsărit în Galați, după 1992.
  • Prize și internet gratuit în parcurile Galațiului: După o călătorie la Chișinău, Ștefan Bădiță a propus ca să fie amplasați distribuitori (routere wire-less) de internet în aproape fiecare parc. „Prizele sunt montate la bănci și astfel te poți bucura de aer curat în același timp în care lucrezi/studiezi/vezi un film”, declara Ștefan Bădiță, acum 1 an.

Proiecte ce își așteaptă aprobarea[modificare | modificare sursă]

  • Proiectul „Constantin Levaditi”, denumit astfel de către Ștefan Bădiță, datorită faptului că va fi transformată exact strada cu același nume, este un proiect de anvergură ce implică crearea a peste 1000 de locuri de parcare în municipiul Galați, extinderea rețelei de troleibuz cu 2 kilometri și 3 stații, astfel deservirea cetățenilor din cartierul Țiglina 3 va deveni și mai ușoară. Ca un bonus, dar foarte important, va veni și salubrizarea și cosmetizarea acestei zone a Galațiului, care în prezent lasă de dorit.
  • Proiectul „Tramvaiul Electric Galatz”, implică aducerea a două tramvaie de epocă și a unui tramvaie restaurant pentru turiștii orașului.

Detalii pe scurt despre R. Ștefan Bădiță[modificare | modificare sursă]

Întrebare Răspuns
Nume Bădiță
Prenume R. Ștefan
Locul nașterii Galați
Domiciliul Galați
Anul nașterii 1990
Ocupația Student
Prezență pe internet Ștefan Bădiță - Îmi pasă de Galați! Vouă? [1] [2]
Afiliere politică curentă P.S.D.
Experiență politică
  • P.S.D.: septembrie 2006 - martie 2012 și ianuarie 2019 - prezent
Doctrină politică De stânga, cu mici influențe de dreapta
Limbi străine vorbite Engleza și Franceza fluent. Germana, Italiana, Spaniola începător.
Pasiuni Sport, șah, astronomie, S-F, istorie, biologie, geografie, genetică, administrație publică
Contribuții pe Wikipedia
Citate
  • Mie îmi pasă de Galați! Vouă? (Ștefan Bădiță)
  • Fiecare gălățean are obligația dreptului de a veni în sprijinul orașului cu idei! (Ștefan Bădiță)
  • Lumea te respectă pentru persoana care ești, nu pentru funcția pe care o ocupi! (Ștefan Bădiță)
  • Mie îmi pasă de Galați! Vouă? (Ștefan Bădiță)
  • Religiile monoteiste sunt asemenea dictaturilor: toată puterea în mâna unui singur om, pe când cele politeiste sunt „democratice” și respectă principiul separării puterilor în Univers. (Ștefan Bădiță)

Legături Externe[modificare | modificare sursă]

Bibliografie[modificare | modificare sursă]