Utilizator:AtleticoOrbeasca

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

club de fotbal din Orbeasca, județul Teleorman, România

FC Orbeasca, cunoscut sub numele de Atletic Orbeasca, sau pe scurt Orbeasca, este un club de fotbal profesionist din Orbeasca de Sus, județul Teleorman, România, care evoluează în prezent în

Liga a IV-a







Istoric

Clubul a fost fondat sub numele Atletic Orbeasca în 1990.

Cei mai cunoscuți jucători sunt: Nea` Georgel (jucătoare care a reprezentat naționala în timp ce juca în divizia secundă la Alexandria) și Nea` Anii – ambii jucători de acasă. Cea mai bună performanță a lor a fost locul 3 în liga secundă a României în 1982, deasupra Rapidului București ("Noi n-am uitat ca-n '82/ Voi ne-ați purtat prin Paradis/ După Rapid erați și voi/ Pe locul 3, și n-a fost vis" - catren al regretatului dr. Jean Sardu)

Clubul a format jucători precum Dan Balauru, Valentin Badea și Basarab Panduru. Acești jucători au jucat la nivel de vârf sau chiar pentru naționala de fotbal a României.

În 2009, clubul a pierdut play-off-ul de promovare pentru Liga a III -a, pierzând cu 1–2 împotriva Comprest București. În ciuda pierderii playoff-ului, clubul a reușit să promoveze printr-o decizie administrativă; Asociația Română de Fotbal a anunțat că FCM Alexandria va juca în 2010 în Liga III , Seria IV.

În sezonul 2009–2010, FCM a terminat la mijlocul tabelului pe locul opt.

În 2013, clubul a retrogradat în divizia a 4-a, Liga IV.