Utilizator:Ark25/PR18

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Părerea mea

Pentru a cunoaște o țară, trebuie să-i cunoști în primul rând valorile. Asta înseamnă să cunoști care sunt cele mai mari personalități ale României în fiecare domeniu: Literatură, Pictură, Sculptură, Istorie, Arhitectură, Cinematografie, Sport șamd.

Dacă ar fi după mine, aș face un ziar în care aș face interviuri zilnic, cu specialiști din toate domeniile. Să luăm ca exemplu domeniul arhitecturii. Aș face interviuri cu 30-50 de arhitecți cunoscuți și i-aș ruga pe fiecare în parte să-mi facă un top cu cei mai importanți arhitecți din România, din punctul lor de vedere. Topul ar trebui să aibă mai multe secțiuni:

  • Cei mai buni arhitecți din România din toate timpurile
  • Cei mai buni arhitecți din România din secolul 20
  • Cei mai buni arhitecți din România din secolul 19

După aceasta, aș face o medie între toate aceste topuri, și vor rezulta câteva liste cu cei mai buni arhitecți români. Firește, lista ar fi subiectivă, dar infinit mai bună decât cea rezultată din spectacolul intitulat „Zece pentru România”, realizat de Realitatea TV.

Aceste topuri ar servi ca o bază foarte valoroasă pentru wikipediști, care astfel ar ști care sunt cele mai importante articole de realizat, în fiecare domeniu în parte. În plus, ar fi o resursă de neprețuit și pentru cititorii Wikipedia, doritori să cunoască cei mai buni specialiști dintr-un anumit domeniu. —  Ark25  (discuție) 21 ianuarie 2014 17:51 (EET)

Sate pitorești: Rădășeni

Cele mai faine clădiri - din punctul meu de vedere

Biserica de lângă Mănăstirea Căpriana.

Catedrala „Sfânta Treime” din Arad Biserica de lemn din Maiorești

Catedrala episcopală din Severin - [1] [2]

Discuție:Biserica de lemn din Stănija


Invenții[modificare | modificare sursă]

Cele mai fantasmagorice invenții:

Vezi (secțiunile "Noi tehnologii" sau "viitor"):

Benzină - Baterie electrică - Căciulă - Mașină de spălat rufe - Motoare cu apă