Utilizator:Altmann Cheronig/Partidul Muncitoresc Național Socialist Japonez

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Drapelul Partidului

Partidul Muncitoresc Național Socialist Japonez (japoneză: 国家社会主義日本労働者党) este un partid politic în Japonia. Președintele partidului este Kazunari Yamada.

Istorie și Cauză[1]

Organizația a fost fondată drept NSJAP (Nationalsozialistische Japanische Arbeiterpartei) în anul 1982, iar primul protest în aer liber al partidului a fost ținut în anul 1988. Afișele propagandistice au apărut în cotidianul japonez important, iar oratoriile stradale au apărut în televiziunea japoneză de multe ori.

Partidul a moștenit "ideologia" furnizată de către „Japonezii Național Socialiști", Turaniști și anti-semiți.

Mai este susținută și ideea că de mii de ani, caracteristicile culturii japoneze au fost „în venerarea naturii și a eroilor naționali", cum ar fi Luptătorii Kamikaze, iar „Spiritul Samurai” este unul dintre principiile partidului. Mândria rasială a partidului se bazează pe Turanism.

Partidul nu speră la monarhie absolută, dar mai degrabă la un „Shogunat" bazat pe principiul Führer, centrat în jurul Împăratului Japoniei și susținut de autarhia corporatistă împotriva capitalismului internațional și comunismului.[2]

Retorica partidului este una rasistă, corporatistă, anti-imigrantă, antisemită, xenofobă, anticomunistă și anticapitalistă.

Platformă și Afișe Propagandistice

Traducerea motto-urilor propagandistice:

  1. Ar trebui să stabilim un stat moral ca comunitate națională pe baza ideii de național-socialism.
  2. Ar trebui să excludem internaționalismul care este contrar politicii naționale a Japoniei și ar trebui să cerem un regim autocratic de conducere asupra Japoniei.
  3. Ar trebui să ne recuperăm autodeterminarea națiunii reale independente și ar trebui să ne protejăm patria și poporul de puterile străine care conspiră pentru a deține controlul asupra lumii.
  4. Ar trebui să reconfirmăm excelența rasei japoneze, păstrând puritatea sângelui nostru și să contribuim la libertatea lumii.


[[Categorie:Poziția a treia]] [[Categorie:Neonazism]] [[Categorie:Turanism]] [[Categorie:Ultranaționalism]] [[Categorie:Naționalism japonez]]

  1. ^ „The New Axis, National Socialist Japanese Workers Party, NSJAP”. web.archive.org. . Accesat în . 
  2. ^ 密着24時!日本のネオナチ - A Japanese Neo-Nazi, accesat în