Utilizator:Alexandra Ciarnău/teste

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Romanian Software (companie)[modificare | modificare sursă]

Romanian Software
TipSocietate cu Răspundere Limitată (S.R.L.)
Fondată2001
ȚaraRomânia
Oameni cheieVictor Dragomirescu - CEO

Adrian Dragomirescu - CTO

Roxana Dragomirescu - COO

Gabriela Dragomirescu CFO
IndustrieIT&C, Software as a Service
Produsecolorful.hr, Calculator Venituri
ServiciiBusiness Process Outsourcing, Administrare de Personal, Salarizare, Consultanță Legislativă și Fiscală, Leasing de Personal, Recrutare
Cifra de afaceri4.9 milioane de euro (2022)
Angajați160 (2023)
SloganSoluții digitale care-ți pun afacerea-n mișcare
Prezență online
https://www.colorful.hr/ https://www.calculatorvenituri.ro/

Romanian Software SRL este compania care dezvoltă colorful.hr, o platformă de tip software as a service de Human Capital Management (HCM). La momentul fondării, în 22 iunie 2001, compania activa în domeniul externalizării serviciilor de dezvoltare software, avându-i la conducere pe frații Victor și Adrian Dragomirescu. În 2004, compania și-a dezvoltat primul produs software propriu, o soluție digitală dedicată automatizării calculului salarial.

În prezent (iunie, 2023), aplicația colorful.hr deservește peste 750 de clienți din România și cuprinde soluții digitale care eficientizează și automatizează aproape toate procesele de resurse umane dintr-un departament de HR. De la înființare și până astăzi, Romanian Software rămâne o companie cu un capital integral românesc.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Romanian Software a fost fondată în 2001, de frații gemeni Victor și Adrian Dragomirescu. Compania are sediul în București, România. În mai 2023 avea 160 de angajați. Momente cheie în istoricul companiei:

  • 2001 - Romanian Software este înființată ca o companie furnizoare de servicii de dezvoltare software.[1]
  • 2004 - a fost lansată pe piață prima versiune a aplicației de payroll
  • 2010 - a fost lansată a doua aplicație, TIME, care este un Time Management System dedicat proceselor de pontaj pentru departamentele de resurse umane.
  • 2011 - soluțiile digitale dezvoltate de Romanian Software devin disponibile prin platforma HRP.ro
  • 2013 - se lansează o nouă direcție de business, Colorful.hr Leasing, care oferă servicii de Business Process Outsourcing (BPO) pentru leasing de personal, salarizare și administrare de personal
  • 2016 - lansarea unui produs software gratuit dedicat calculului Salarial: Calculator Venituri
  • 2017 -  compania trece printr-un rebranding, iar HRP.ro devine colorful.hr[2], integrând într-o interfață mult mai intuitivă toate modulele software dezvoltate până în acel moment de Romanian Software: Employee Self Service, Personnel Administration, Time & Attendance, Payroll Management, Performance Management, Learning & Development, Recruitment & Selection, Documents Management, Enterprise Social Network.
  • 2017 - aplicația colorful.hr devine Software as a Service și începe să fie folosită de primele companii client
  • 2017 - lansarea aplicației Conversator Salarii, în contextul modificărilor fiscale majore ce au intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 [3]
  • 2019  - colorful.hr Leasing lansează o nouă linie de business process outsourcing dedicată recrutării
  • 2019 - platforma colorful.hr devine disponibilă și în varianta în cloud [4]
  • 2019 - Romanian Software lansează o aplicație gratuită (prin Calculator Venituri) prin care contribuabilii pot să-și completeze declarația unică și să își calculeze impozitele datorate statului din activități independente [5]
  • 2020 - Romanian Software ajută companiile care produc echipamente medicale ca reacție la criza pandemică [6]
  • 2020 - colorful.hr lansează IRIS, un chatbot cu AI dedicat departamentelor HR [7]
  • 2021 - Romanian Software împlinește 20 de ani pe piață, deservind în acel moment un număr de peste 700 de businessuri din țară [8]
  • 2022 - colorful.hr lansează un parteneriat cu platforma Salarium [9]

Soluții software și servicii[modificare | modificare sursă]

colorful.hr[modificare | modificare sursă]

colorful.hr este o platformă dedicată de HCM (Human Capital Management) dezvoltată de compania Romanian Software. colorful.hr digitalizează mediul de business românesc de ani de zile, fiind unul dintre liderii  de piață și un partener strategic pentru multe companii cu renume: Altex, Vivre, Libra Internet Back, Penny, Capgemini, Starbucks, Bergenbier, Ikea, Brinks, Cognizant Software, Vola, Electronic Arts și multe altele. Suita colorful.hr include 14 soluții digitale dedicate proceselor de HR:

Cu o soluție digitală dedicată, salarizarea nu mai este o bătaie de cap. Calculezi ușor, fără erori și generezi rapoarte prin câteva clickuri.

Tot ce-ți trebuie de la ofertare până la onboarding digital! Conectat automat cu REVISAL-ul, modulul dedicat Managementului Personalului te scapă de grija transmiterii tuturor modificărilor zilnice procesate de departamentul de HR.

Integrat cu modulul SAL (Salarizare), soluția digital dedicate pontajului din aplicația colorful.hr, te ajută să gestionezi în mod automat orele lucrate, cele suplimentare și concediile mereu precis, fără erori.

  • ME – Spațiul personal al angajatului (Employee Self-Service)

Cu modulul ME (Employee Self Service) din platforma colorful.hr, scutești departamentul de resurse umane de sarcini repetitive și oferi angajaților autonomie în gestionarea nevoilor administrative.

Folosește o soluție digital dedicată pentru un proces transparent și eficient de evaluare, dotată cu funcționalități care să te ajute să gestionezi performanța în companie.

Oferă angajaților cadrul și resursele necesare pentru a dobândi abilități esențiale cu ajutorul unui Learning Management System performant, modulul Training din aplicația colorful.hr.

Accelerează procesul de recrutare pentru a putea gestiona pozițiile vacante în cel mai scurt timp cu ajutorul unui Applicant Tracking System care răspunde tuturor nevoilor tale.

Creează documente prin câteva clickuri și simplifică organizarea și căutarea lor prin cod QR. Toate documentele de care ai nevoie la un click distanță!

Comunică eficient cu echipa și colaborează mai ușor cu ajutorul unui modul de tip Employee Social Network. Notificări, chat și calendar pentru comunicarea facilă în cadrul companiei.

  • IRIS – Asistent virtual pentru HR (HR Chatbot)

IRIS este un asistent virtual de tip chatbot care oferă angajaților suport 24/7 prin răspunsuri rapide și personalizate, reducând volumul de muncă al departamentului de resurse umane. Pentru a accesa acest modul, utilizatorul trebuie să aibă acces la aplicația Me (Employee Self Service) din platforma colorful.hr.

  • BUGETARE – Gestionare Buget HR (HR Budgeting)

Strategia ta de HR are nevoie de un software de bugetare pentru resurse umane! Simplifică bugetarea prin automatizarea calculelor și analizelor financiare și obține control asupra veniturilor, cheltuielilor și investițiilor pe care le planifici.

  • ANALYTICS POWERBI – Modul de rapoarte (HR Analytics)

Modulul Analytics ajută managerii și departamentele de HR să obțină toate rapoartele de care au nevoie, rapid și eficient. În funcție de modulele implementate, se pot obține statistici relevante extrase din aplicația colorful.hr.

Facilitează gestionarea călătoriilor în interes de serviciu, a deconturilor și cheltuielilor prin fluxuri eficiente de administrare a cheltuielilor.

Aplicația pentru mobil colorful.hr oferă funcționalitățile unei soluții de exmployee self service în cel mai flexibil mod! Rezolvă-ți nevoile de HR esențiale  indiferent de locație și rezolvă rapid orice task - atunci când e nevoie.

Calculator Venituri[modificare | modificare sursă]

Calculator Venituri este al doilea produs software dezvoltat de compania Romanian Software. CalculatorVenituri.ro a fost lansat în 2016 cu scopul de a completa oferta adusă companiilor de colorful.hr.

Calculatorvenituri.ro facilitează calcule rapide de la brut la net și de la net la brut pentru venituri din salarii, inclusiv deduceri personale sau alte beneficii cu facilitate fiscală, mandat de director sau administrator, convenții civile, drepturi de autor, PFA.

Servicii BPO (Business Process Outsourcing)[modificare | modificare sursă]

  • Administrare de personal și Salarizare

Departamentul de Administrare de Personal și Salarizare este format din peste 70+ de specialiști în domeniu care gestionează cu succes procese complete de HR admin și payroll pentru peste 120 de companii din România.

  • Recrutare

Se oferă servicii de recrutare dedicate pentru orice industrie. De la recrutare white-collar și blue collar la head hunting, departamentul de recrutare colorful.hr a gestionat procese de recrutare end-to-end pentru sute de companii.

  • Leasing de personal

Se recrutează rapid personal calificat, iar prin leasingul de personal se gestionează tot ceea ce înseamnă procese de HR, oprimizând costurile administrative.

  • Consultanță Legislativă și Fiscală

Consultanții legislativi colorful.hr au un istoric dovedit când vine vorba de expertiză în legislația muncii și fiscalitate. De la webinarii legislative, la cursuri și consultanță 1 la 1, specialiștii oferă servicii complete când vine vorba de aplicarea corectă a ultimelor modificări legislative.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Victor Dragomirescu, omul care duce software-ul romanesc la un alt nivel”. Business24.ro. Accesat în . 
  2. ^ Sfin.ro (). „Romanian Software lanseaza platforma colorful.hr pentru a inlocui HRP.ro, in cadrul unui proces de rebranding - Saptamana Financiara” (în engleză). Accesat în . 
  3. ^ Sfin.ro (). „Romanian Software lansează aplicația Convertor Salarii, care le permite companiilor calcule complexe, pentru a evita majorarea salariilor brute - Saptamana Financiara” (în engleză). Accesat în . 
  4. ^ „Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr”. comunicatedepresa.ro. Accesat în . 
  5. ^ „Romanian Software lansează o aplicație online, care îi ajută pe contribuabili să își completeze declarația unică”. Economica.net. . Accesat în . 
  6. ^ „Romanian Software oferă servicii gratuite de resurse umane pentru companiile care produc echipamente medicale”. Economica.net. . Accesat în . 
  7. ^ Marilena (). „Romanian Software lansează IRIS, asistentul de HR care ușurează interacțiunea companiei cu angajații care lucrează de acasă”. Revista HR Manager. Accesat în . 
  8. ^ Jarca, Bogdan (). „Romanian Software, de 20 de ani lideri în digitalizarea departamentelor HR - Forbes.ro”. Forbes Romania. Accesat în . 
  9. ^ Cristian, Deniza (). „Romanian Software launches partnership with fintech platform Salarium”. Business Review. Accesat în . 
  10. ^ „(P) Recrutarea angajaților: o provocare frecventă, gestionată mai ușor cu o soluție digitală”. ZF.ro. Accesat în .