Un frate formidabil

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Un frate formidabil
Brácha za všechny peníze

Afișul românesc al filmului
Titlu originalBrácha za všechny peníze
Genfilm de comedie
RegizorStanislav Strnad
ScenaristFrantišek Vlček
V. P. Borovička
StudioStudioul Barrandov
Director de imagineJan Novák
MontajMiroslav Hájek
MuzicaJiří Bažant și Jiří Malásek
CostumeŠárka Hejnová[*][[Šárka Hejnová |​]]  Modificați la Wikidata
DistribuțieRoman Čada
Magda Reifová
Jan Hrušínský
Libuše Šafránková
Premiera25 mai 1979
Premiera în România  (1980-04-21)
Durata83 minute
film color
ȚaraCehoslovacia Cehoslovacia
Limba originalăcehă
Disponibil în românăsubtitrat
Precedat deFratele meu are un frate formidabil (1975)
Prezență online

Un frate formidabil (titlul original: în cehă Brácha za všechny peníze) este un film de comedie cehoslovac, realizat în 1979 de regizorul Stanislav Strnad, sequel al filmului Fratele meu are un frate formidabil (1975), protagoniști fiind actorii Roman Čada, Magda Reifová, Jan Hrušínský și Libuše Šafránková.[1]

Comedia de familie Fratele meu are un frate formidabil a fost un succes care a dus la lansarea unei continuări trei ani mai târziu. Ambele filme au fost regizate de Stanislav Strnad. Protagoniștii acestui film relaxant sunt, ca și în filmul inițial, simpaticul șmecher Martin, acum în vârstă de 15 ani, și fratele său mai mare Honza, care are o fiică cu iubita, acum soție, Zuzana. Gelozia amenință acum să le distrugă căsnicia, iar divorțul este evitat doar datorită inventivului Martin și a prietenei sale Magda.

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Honza și Zuzana sunt soț și soție foarte tineri. Au o fiică mică de care ocazional au grijă bunicii și fratele lui Honza, Martin. Zuzana continuă să studieze, iar Honza își dedică toate weekendurile fiind concurent amator de motociclism pe circuitul de viteză. Zuzana însă nu este interesată de motociclete. Martin se consideră responsabil pentru căsătoria fratelui său și la sfatul prietenei sale Magda, care are aceeași vârstă cu el, își invită cumnata la clubul de cai „Huțul” pentru a nu se plictisi.

Dar din nervi și certuri inexplicabile, cei doi tineri soț și soție, încep să fie geloși unul pe celălalt, iar Honza se întoarce la părinții săi. Martin, din dragoste pentru cai, vrea să devină zootehnician, dar părinții lui nu sunt de acord cu asta. Băiatul întreprinzător își găsește drumul către ministrul agriculturii pe care l-a cunoscut cândva făcând autostopul. Ministrul îi organizează o excursie la cooperativa de fermieri și ca „întâmplător”, îi pune o vorbă pentru flăcău la tatăl Pavelka.

Ruptura între cei doi tineri este inevitabilă și căsătoria se îndreaptă spre divorț. Prin urmare, Martin „ia” cu el căruciorul cu copilul, văzând-ul în fața unui magazin. Acolo fetița se joacă cu un tub de pastile și pare că le înghite. Martin și Magda cheamă urgent un medic. Doctorul îi convinge că nu se pot rezolva problemele prin răpire și ajută și la rezolvarea lucrurilor cu poliția. Grija legată de copil i-au pus pe Zuzana și Honza față în față și amândoi ajung să își dea seama ce este important pentru relația lor.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ cs Brácha za všechny peníze na csfd.cz
  2. ^ în cehă Honza este diminutivul de la Jan
  3. ^ Veřejná bezpečnost (VB) / în română : securitatea publică

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]