Fratele meu are un frate formidabil

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Fratele meu are un frate formidabil
Můj brácha má prima bráchu

Afișul românesc al filmului
Titlu originalMůj brácha má prima bráchu
Genfilm de comedie
film de familie
RegizorStanislav Strnad
ScenaristFrantišek Vlček sr.
V. P. Borovička
Bazat penuvela Hra na muže – kniha povídek a scriitorului Karel Bečka
StudioStudioul Barrandov
Director de imagineJan Novák
MontajMiroslav Hájek
MuzicaJirí Bazant
Jirí Malásek
DistribuțieLibuše Šafránková
Jan Hrušínský
Roman Čada
Ivana Maříková
Premiera26 iunie 1975
Premiera în România  (1976-05-10)
Durata94 minute
film color
ȚaraCehoslovacia Cehoslovacia
Limba originalăcehă
Disponibil în românăsubtitrat
Urmat deUn frate formidabil (1979)
Prezență online

Fratele meu are un frate formidabil (titlul original: în cehă Můj brácha má prima bráchu) este un film de comedie cehoslovac, realizat în 1975 de regizorul Stanislav Strnad, după un subiect de Karel Bečka, protagoniști fiind actorii Libuše Šafránková, Jan Hrušínský, Roman Čada și Ivana Maříková.[1]

Rezumat[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Honza Pavelka câștigă cursele de viteză de motociclete pentru juniori. Fratele său ma mic, Martin, în vârstă de treisprezece ani, care este asistentul și totodată cel mai mare fan al său, răspunde la întrebările prietenei sale colega de școală Pavlína pe un ton superior. Studenta Zuzana, care i-a dat eșarfa lui Honza pentru a o purta la gât la curse ca talisman, este iubita lui Honza. A cunoscut-o când a venit o dată acasă la părinții ei pentru a repara televizorul. Honza refuză invitația la sărbătorirea evenimentului împreună cu prietenii săi. În schimb, pleacă la Zuzana, dar ea îi refuză avansurile intime. Tânărul jignit, care urmează să-și facă cei doi ani de stagiu în armată, încearcă să o șantajeze emoțional și cuplul se desparte.

Martin încearcă diverse scheme pentru a-i reuni din nou. Zuzana nu merge la film unde Honza a cumpărat bilete, dar ceea ce funcționează în cele din urmă este o comandă falsă de reparat televizorul Zuzanei. Părinții Zuzanei sunt plecați de acasă și cuplul își petrece noaptea împreună.

Honza pleacă în armată, dar Zuzana nu-i scrie deloc. Fratele mai mic intervine din nou. El descoperă că fata este nefericită și supărată, pentru că nu știe ce să facă deoarece a rămas gravidă neplanificat. Martin face autostopul să vorbească cu fratele său. Honza aflând acestea vrea să se căsătorească imediat după depunerea jurămâtului în armată. Martin prezintă cu curaj celor două familii cum stă treaba și ca urmare a înțelegerii, nunta poate avea loc. Dar fratele mai mic ratează ceremonia din familie. A plecat să rezolve o altă posibilă problemă, obținând permisiunea de la comandantul garnizoanei ca mirele să poarte la nuntă îmbrăcăminte civilă.

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Premii și nominalizări[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]