Treptele Feniciene

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Vedere în jos a Treptelor Feniciene cu oraşul Capri în fundal

Treptele Feniciene (în italiană La Scala Fenicia) de pe insula Capri sunt o scară de piatră lungă și abruptă, care leagă între ele orașele Capri și Anacapri. Ele au fost, probabil, construite de coloniștii antici greci, mai degrabă decât de fenicieni.

Drumul a reprezentat timp de mai multe secole, până la inaugurarea unei șosele în 1877, singura cale de acces în Anacapri, care se află la o altitudine de aproximativ 300 de metri deasupra nivelului mării (prefixul Ana din numele localității provine din greaca veche și înseamnă "deasupra"[1]). Scara permite accesul în Anacapri al celor care debarcă pe insulă în apropiere de portul Marina Grande.

Scara a fost, de asemenea, folosită pentru transportul materialelor de construcții utilizate în construcția de case din Anacapri, activitate obositoare în care au fost angajate chiar și femei; bărbații, de fapt, se ocupau în principal cu agricultura și păstoritul, activități pe care le practicau de dimineața devreme până după-amiaza târziu.

Treptele Feniciene s-au bucurat în ultimii ani de o restaurare excelentă și sunt incluse în prezent pe toate traseele pitorești de pe insulă, pentru că se termină în apropiere de Villa San Michele a lui Axel Munthe din Anacapri, care este, de asemenea, un obiectiv turistic obligatoriu în toate excursiile de pe insulă.

În prezent, scara este alcătuită din 921 de trepte, cu o lungime totală de 1,7 km.

Referințe[modificare | modificare sursă]


Acest articol include informații din articolul echivalent din Wikipedia în limba italiană.

40°33′23″N 14°13′41″E / 40.55639°N 14.22806°E