Trabant nT

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Trabant nT
Trabant nT.JPG
MarcăTrabant  Modificați la Wikidata
ProducătorIndiKar
Perioadă producție2009–prezent
ClasaKleinwagen
Motorizaremotor electric:
47 kW
Ampatament2450 mm
Lungime3950 mm
Lățime1690 mm

Trabant nT este un model de automobil german inspirat după celebrul automobil est-german Trabant, prezentat la salonul auto IAA din Germania în anul 2009[1][2]. Abrevierea „nT“ înseamnă „newTrabi“.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Acest model a fost introdus în anul 2007 la IAA sub numele de „noul Trabi“. În acest context, a avut loc un sondaj de opinie la târgul auto. Aici, 94% dintre cei 12.000 de respondenți au fost în favoarea unei noi ediții a mașinii într-o formă modernă. Apoi, IndiKar Individuall Karosseriebau GmbH a dezvoltat împreună cu designerul Nils Poschwatta un concept de vehicul care a fost mai târziu prezentat la Frankfurt Motor Show 2009 ca „Trabant nT“.

Compania Herpa, producătoroare de vehicule miniaturale bavareze, a cumpărat drepturile asupra automobilului Trabant și a prezentat un model la scară largă a unui "newTrabi" la Salonul Auto de la Frankfurt 2007. Un model Trabant nT a fost prezentat doi ani mai târziu la Frankfurt.

Consorțiul Trabant nT include firma Herpa, producătorul german de automobile specializate IndiKar și compania germană de automobile IAV. Grupul a căutat investiții, design și producție în orașul de origine al Trabant-ului, Zwickau, dar din nefericire pentru proiect, investitori nu au apărut. Mașina electrică Trabant nT de serie, care nu a fost fabricată, ar fi urmat să fie echipată cu un motor asincron de 45 kW (64 CP) alimentat de o baterie litiu-ion.

Tehnologie[modificare | modificare sursă]

Spatele mașinii.

Automobilul Trabant nT are un motor electric bazat pe un acumulator litiu-ion cu puterea de 47 kW(64 CP) și poate atinge o viteză maximă de 130 km/h și o autonomie de 250 km. O încărcare completă la o priză de 230 V este realizată în opt ore, iar la o priză de 400 V timpul de încărcare complet este de 2 ore. În plus, vehiculul are un acoperiș solar cu o suprafață de 1,8 mp, care oferă aproximativ 120 de wați pentru a sprijini ventilația și alți consumatori străini. Vehiculul are 4 + 1 locuri și volumul util poate fi de 400 kg.

Noul Trabant nT Concept are o lungime de 3.950 de milimetri, o lățime de 1.690 mm, înălțimea de 1.500 mm și greutatea de 1050 kg. Acesta este cu câțiva centimetri mai lung, mai lat și mai înalt decât vechiul Trabant 601 Kombi.

Design[modificare | modificare sursă]

Designul a fost conceput de Nils Poschwatta ca o combinație între designul vechiului Trabant 601 P Universal și influențele moderne.

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]