Toshitsugu Takamatsu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Toshitsugu Takamatsu
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Akashi, Japonia Modificați la Wikidata
Decedat (83 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie Japonia Modificați la Wikidata
OcupațieNinja Modificați la Wikidata
Activitate
Profesor pentruMasaaki Hatsumi[*][[Masaaki Hatsumi (Japanese martial artist)|​]]  Modificați la Wikidata

Toshitsugu Takamatsu ( 高松 寿嗣 Takamatsu Toshitsugu?) s-a născut pe 10 martie 1889 (anul 23 al erei Meiji) în Akashi, prefectura Hyogo, Japonia și a murit la 2 aprilie 1972.[1] A fost un maestru al artelor marțiale care a predat și a format mulți maeștri din generațiile următoare în diferitele tradiții ale artelor marțiale.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Toshitsugu (Chosui) Takamatsu, de asemenea cunoscut sub numele de Moko nu Tora (Tigru Mongolez), a fost un Sensei, un profesor de arte marțiale. Takamatsu Sensei a avut mulți studenți, dintre care, moștenitorul lui adevărat a devenit Masaaki Hatsumi, care a fondat sistemul Bujinkan și arta sa de Bujinkan Budo Taijutsu. Masaaki Hatsumi încă trăiește și locuiește în Noda-shi, în Prefectura Chiba. El a numit dojo-ul lui după profesorul său, Takamatsu Sensei care a crezut a fi divin. Takamatsu a murit în 1972 de boală.

Viața personală[modificare | modificare sursă]

El a fost căsătorit cu Tane Uno, care s-a născut la 28 iunie 1897 și care a murit la 4 februarie 1991. Cei doi au adoptat o fată pe nume Yoshiko. Tatăl său (Takamatsu Gishin Yasaburo) deținea o fabrică de chibrituri și a primit titlul de Dai-Ajari (Master) în Kumano Shugendo (un tip de budism Shingon). Dojo-ul lui a fost numit „Sakushin” (Duhul Cultivat).

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]