Tomb Raider: The Angel of Darkness

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tomb Raider: The Angel of Darkness

Coperta Jefuitoare de Morminte: Îngerul Întunericului.
Dezvoltator(i)Core Design[*][[Core Design (British video game developer)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Eidos Interactive
Suntendy Interactive Multimedia Co.,Ltd.[*][[Suntendy Interactive Multimedia Co.,Ltd. |​]]  Modificați la Wikidata
Distribuitor(i)Steam
GOG.com[1]
Humble Store[*][2]  Modificați la Wikidata
Compozitor(i)Peter Connelly  Modificați la Wikidata
SerieTomb Raider  Modificați la Wikidata
PlatformăPlayStation 2[3]
Microsoft Windows
macOS  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijoc de acțiune-aventură  Modificați la Wikidata
Modurisingleplayer[4]  Modificați la Wikidata
Mediadisc optic[*]
distribuire digitală
descărcare digitală[*]  Modificați la Wikidata
Controltastatură  Modificați la Wikidata
Prezență online
Ratinguri
PEGIPEGI 12[*][[PEGI 12 (PEGI video game content rating - formerly "PEGI 11" in Finland)|​]]  Modificați la Wikidata
USKUSK 12[*][[USK 12 (USK video game content rating: suitable only for persons aged 12 years and over)|​]]  Modificați la Wikidata
CEROC (Ages 15 and up)[*][[C (Ages 15 and up) (CERO content rating category)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]]  Modificați la Wikidata

Tomb Raider: The Angel of Darkness (în traducere Tomb Raider: Îngerul Întunericului) este cel de-al VI-lea joc din seria de jocuri Tomb Raider. În acest joc, Lara este amenințată pentru moartea mentorului ei Werner von Croy. Ea trebuie să rezolve problemele în locuri întunecoase și sumbre, în timp ce fuge și se ascunde de poliție. Acesta este primul joc din serie unde își face apariția controversatul personaj Kurtis Trent. Spre deosebire de celelalte jocuri Tomb Raider, cel de-al VI-lea este primul ce conține conceptul de a controla dialogul dintre Lara și celelalte personaje. Renumitele pistoale ale Larei lipsesc din acest joc, dar își vor face reapariția în Lara Croft Tomb Raider: Legend.

Subiect[modificare | modificare sursă]

Acuzată de uciderea mentorului ei, Lara devine o fugară disperată. Urmărită de politie, se ghidează după indiciile lăsate de Von Croy și descoperă misterele unor crime macabre numite crimele Monstrom (Von Croy este una din victimele acestor crime în serie). Toate aceste întâmplări ciudate din Paris, o aduc pe Lara în conflict cu un alchimist sinistru, numit Eckhart, și cu o alianță de vrajitori (sau alchimisti) malefici numita Cabal.

În centru tuturor acestor mistere se află Picturile Obscura - cinci piese ale artei religioase din secolul XIV pe care Eckhart vrea să le aibă din nou. Se spune că în aceste picturi se află bucăți de artefacte ce dețin puteri uimitoare, acestea putând să îl trezească pe Cel Adormit, ultimul din rasa Nephilem (copilul oamenilor și îngerilor, creaturi din mitologia turcească). Lara trebuie să găsească picturile rămase și să îl oprească pe Eckhart.

Cel de-al saselea joc Tomb Raider este diferit de celelalte, Lara nu mai poartă același costum, iar înfătișarea ei este diferită. Atmosfera întunecată, pasajele subterane, acoperișurile sub clar de lună și peșterile nesfârșite în care Lara este obligată să rezolve misiunile, împreună cu coloana sonoră specifică și cu înfatișarea ei nouă, generează o combinație unică Tomb Raider - Batman, la care producătorii vor renunța în următoarea versiune.

Lara va vizita:

  • Paris - este orașul unde Lara va fugi de poliție, o va întâlni pe bătrâna Margot Carvier (prietenă cu Von Croy), va merge într-o discotecă numită Le Serpent Rouge (dar acolo nu va avea parte de prea multă distracție) iar spre sfârșit va vizita muzeul Louvre și un mormânt secret de sub acesta.
  • Praga sau cel puțin o parte din Praga. Aici Lara va trebui să intre în apartamentul lui Mathias Vasiley (o altă victimă a crimelor Monstrom menționată în notițele lui Von Croy).
  • Laboratorul Biologic de Cercetare. Acesta este cel mai verde nivel din joc datorită numărului mare de plante crescute în laborator. De aici va merge la Sanatoriu, primul nivel din seria Tomb Raider în care nu vom juca cu Lara ci cu Kurtis Trent. Este un loc înfricosator plin de oameni nebuni care merg în jurul tău. În drum spre laboratorul lui Eckhardt vom da de o Camera cu Trofee - o peștera subterană plină de statui uriașe.


  1. ^ GOG.com 
  2. ^ Humble Store 
  3. ^ redump.org 
  4. ^ Igromania, accesat în