Timpuri Noi (companie)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Pentru alte sensuri, vedeți Timpuri Noi.

Timpuri Noi a fost o platformă industrială din București. A fost producător de compresoare, pompe și materiale de instalații[1]. Este amplasată pe un teren de 5,4 hectare, situat la circa un kilometru de Piața Unirii[2].

A fost privatizată în septembrie 2003, când Asociația Salariaților (PAS) a achiziționat de la Autoritatea pentru Privatizare un pachet de acțiuni reprezentând 69,9% din capitalul societății, pentru suma de 1,1 milioane euro[3]. Principalii acționari ai firmei sunt Asociatia Salariaților (73,6%) și SIF Muntenia (21,9%)[2]. La sfârșitul anului 2008, datoria companiei era de la 68 milioane lei (circa 20 milioane euro)[2].

În iulie 2010, divizia de investiții imobiliare a grupului suedez IKEA, Vastint Holding B.V., a achiziționat platforma Timpuri Noi pentru suma de 34,6 mil. euro, urmând a dezvolta un proiect „pe termen lung” care va cuprinde blocuri de locuințe și clădiri de birouri[4][5]. Fabrica a fost mutată într-o clădire construită în Jilava, la sud de București, unde lucrează aproximativ 130 de angajați.[6]

Număr de angajați:

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]