The Boys of Summer

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
The Boys of Summer
Don Henley - Boys of Summer cover.png
Disc vinil de 7" de Eagles
De pe albumul Building the Perfect Beast
Lansare Statele Unite ale Americii februarie 1984
Înregistrare 1984
Gen rock, Pop Rock, Synthpop
Durată 4:47
Casă de discuri Geffen
Producător Don Henley,
Danny Kortchmar,
Greg Ladanyi,
Mike Campbell
Cronologie – Eagles
"I Can't Stand Still"
(1983)
The Boys of Summer "All She Wants to Do Is Dance"
(1985)

"The Boys of Summer" este titlul unui cântec compus de Don Henley, textul este scris de Henley, iar melodia compusă de Henley și Mike Campbell, multă vreme chitaristul lui Tom Petty. Este primul cântec și primul single de pe albumul lui Henley din 1984: Building the Perfect Beast. Videoclipul făcut pentru melodie a câștigat multe premii. "The Boys of Summer" a fost cântat și live de Henley cu ocazia concertului dat cu Eagles reunit; versiunea live se poate găsi pe DVD—ul grupului din 2005 Farewell 1 Tour-Live from Melbourne.

Istoricul melodiei[modificare | modificare sursă]

Superficial, piesa pare a fi despre trecerea tinereții și intrarea în vârsta de mijloc, cu tema evidentă a "iubirii de vară", care apare în referenuri și reminiscență a unei relații trecute.[1] Linia, "Dragostea mea pentru tine va fi mai puternică, după ce băieții de vară pleacă" poate fi interpretată ca o realizare faptul că relațiile sunt de multe ori distruse de neliniștea proprie, chiar dacă există o dorință internă pentru ca dragostea să înflorească.

Într-un interviu 1987 cu Rolling Stone, Henley a explicat că piesa este mai mult despre îmbătrânire și despre a pune la îndoială trecutul− [2]o temă recurentă în lirica lui Henley în "The End of the Innocence",[3] și în meodia "Taking You Home".[4])

"The Boys of Summer" a avut mare succes, atingând locul 5 în Billboard−ul american și a ajuns pe locul 12 în topurile britanice. Hanley pentru acest cântec a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun spectacol pentru interpret masculin. "The Boys of Summer" a fost plasat pe locul al 416 pe Lista celor mai bune 500 cântece al tuturor timpurilor.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Puterbaugh, Parke (31 ianuarie 1985 (1985-01-31)). „Don Henley: Building The Perfect Beast”. Rolling Stone. Accesat în 13 septembrie 2008 (2008-09-13). ...a wistful look over the shoulder at a faded summer romance.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (help); |section= ignorat (help)
  2. ^ Gilmore, Mikal (1987). „Henley Interview 1987”. Rolling Stone. 512 (20th Anniversary Issue). Accesat în 9 septembrie 2008 (2008-09-09). Dincolo de asta, eu nu sunt convins, că am realizat într-adevăr atât de multe. Kennedy a fost președinte și toată lumea credea că era Camelot, dar uită-te la ceea ce am făcut. Am ridicat tot iadul în anii șaizeci, și apoi ceea ce am venit cu anii șaptezeci? Nixon și Reagan. Țara a revenit la ceea ce a fost înainte. Sincer, nu cred că am schimbat nimic. Asta este ceea ce ultimul vers din "The Boys of Summer", vrea să spună. Eu cred că intențiile noastre au fost bune, dar modul în care ne-am dus apropiat de problemă a fost ridicol. Am crezut că am putea schimba lucrurile prin proteste, făcând bombe incendiare, prin a crește părul nostru lung și purtând haine amuzante. Dar noi nu a urmat scopul până la sfârșit. După ce toate demonstrațiile, strigătele și țipetele treaba nu a funcționat, ne-am retras, am devenit yuppies și am intrat în Deceniului "Eu".  Verificați datele pentru: |access-date= (help)
  3. ^ „A father now, Don Henley has matured—as has his music”. CNN.com. 3 iulie 2000 (2000-07-03). Accesat în 13 septembrie 2008 (2008-09-13). Ca artist solo, Henley a comentat dulce-amăruie despre îmbătrânire - ceea ce se întâmplă atunci când acești rebeli fără griji cresc - în piese precum "Boys of Summer" și "Sfârșitul inocenței".'  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (help); |section= ignorat (help)
  4. ^ Varkentine, Ben (23 mai 2000 (2000-05-23)). „Don Henley: Inside Job”. PopMatters. Accesat în 13 septembrie 2008 (2008-09-13). Don Henley is the cynical man's cynical man.  Verificați datele pentru: |access-date=, |date= (help)


Legături externe[modificare | modificare sursă]