Tentativă de evadare

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Tentativă de evadare
Informații generale
AutorArkadi și Boris Strugațki
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Попытка к бегству
Limbalimba rusă
EditurăMacmillan Publishers, Editura Molodaia Gvardia
Țara primei aparițiiUniunea Republicilor Sovietice Socialiste
Data primei apariții
OCLC8170725

Tentativă de evadare (în rusă Попытка к бегству) este un roman științifico-fantastic scris de Arkadi și Boris Strugațki în 1962. A fost publicat în 1962 de editura Molodaia Gvardia și face parte din Universul Amiază. Autorii prezintă cititorului umanitatea idealizată a viitorului, în comparație cu epoca feudală.

Prezentare[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Doi tineri, pilotul unei navei stelare, Anton și lingvistul Vadim, vor să zboare în vacanță către o stațiune spațială de pe planeta Pandora. În ultimul moment, li se alătură un om ciudat pe nume Saul (Savel Petrovici Repnin), care s-a prezentat ca istoric al secolului al XX-lea și le-a propus schimbarea traseului pentru a ateriza pe orice planetă încă neexplorată, din sistemul stelar EN-7031. Pe planetă, numită Saula după numele lui Repnin, eroii romanului descoperă o civilizație cu un nivel tehnologic scăzut, similar evului mediu feudal terestru.[1]

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Strugatsky, Arkady and Boris. Escape Attempt (Best of Soviet Science Fiction) translated by Roger DeGaris. New York: Macmillan Pub Co, May 14, 1982, 321 pp. ISBN 0-02-615250-9. LCCN: 82000029.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]