Tehnici aeriene în wrestling

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Tehnicile aeriene folosite în wrestling au rolul de a pune în evidență viteza și agilitatea atletului care le execută. Aceste manevre sunt efectuate de cele mai multe ori de wrestleri scunzi, rapizi, cu o greutate medie, care nu sunt capabili să execute majoritatea manevrelor care presupun forță brută.

Există o mare varietate de tehnici aeriene în wrestling, majoritatea lor fiind cunoscute sub mai multe denumiri. Acest lucru se datorează faptului că mulți dintre wrestlerii care le folosesc le redenumesc, transformându-le astfel în manevre caracteristice. Uneori, aceste manevre devin foarte populare și sunt folosite cu noul nume, indiferent de wrestlerul care le execută.

Datorită faptului că aceste tehnici aeriene implică un risc ridicat, multe din promoțiile de wrestling le interzic sau le limitează folosirea. De exemplu, pe parcursul anului 2005, World Wrestling Entertainment a interzis folosirea tehnicilor 450 splash și shooting star press, de frica unor accidentări.

Acest articol prezintă o listă de tehnici de wrestling aeriene, folosind numele de bază al fiecărei manevre.Această manevră o folosește Jeff Hardy.Această manevră se numește Swanton și este diferită de Senton.Swantonul este mult mai riscantă.

 Acest articol legat de wrestling este un ciot. Puteți ajuta Wikipedia prin completarea lui !