Symphony of Science

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search

Symphony of Science în română tradus Simfonia Științei este o serie de filmulețe apărute pe YouTube. Fiecare filmuleț în parte are o temă diferită de prezentat. În mare parte tema principală este legată de filozofie sau fizică.Filmulețele sunt compuse dintr-o serie de fragmente luate din diverse documentare. În aceste documentare cercetătorii sau personalitățile în cauză vorbesc despre diverse subiecte. Subiectele sunt în general despre fizică și alte științe exacte. Autorul a creat seria punând fragmente din documentar într-un sintetizator vocal. După acesta folosește o tehnică prin care vocea se modelează după sunetul claviaturii. Prin această tehnică se dă după senzația că cercetătorii cântă ei însăși. Aceste fragmente contopite au reușit să creeze fiecare filmuleț în parte. Seria de filmulețe are în prim plan pe divese personalități. Printre acestea se numără persoane precum Michio Kaku, Carl Sagan din lumea științei dar și alții din lumea artistică. Din lumea artistică putem lua în calcul cazul lui Charlie Chaplin căreia i se dedică un filmuleț întreg.

A Glorious Dawn[modificare | modificare sursă]

Printre primele filmulețe care se bucură de un succes fabulos pe YouTube este „A Glorious Dawn”. Acest filmuleț a reușit să strângă peste 500,000 vizualizări. Filmulețul îi are ca „interpreți” pe Carl Sagan și Stephen Hawking. Fiecare dintre aceștia au câte o strofă de „cântat”. În cazul lui Sagan acesta „interpretează” și refrenul. În principal filmulețul dorește să transmită și un mesaj. Mesajul este legat de evoluția științifică a omului. Fiecare din cei doi cercetători are un mesaj diferit de spus. Fiecare mesaj se află în comun cu tema filmulețului. În fragmentul în care apare Sagan acesta vorbește despre cum ne așteaptă „un răsărit glorios”. „Un răsărit glorios” este defapt și titlul filmulețului tradus în română. Sagan spunâd acestea se referă la ce ar putea găsi omenirea o dată ieșită în spațiu. În strofa în care apare Hawking acesta vorbește despre un alt mesaj. Mesajul său vorbește despre cum avem nevoie de oteorie a totului. Fragmentul în care apare Sagan este luat din documentarul Cosmos. Cosmos este un documentar despre știință creat de acesta. Fragmentul în care apare Hawking este preluat dintr-un material realizat de BBC. Materialul respectiv îl are în prim plan pe acesta.

We are all connected[modificare | modificare sursă]

We are all connected” este al doilea filmuleț din serie. We are all conneced se traduce în limba română Suntem toți conectați.Tema pe care această piesă o scoate în evidență este conexiunea dintre noi și restul universului. Acest filmuleț îi are ca „interpreți” pe Neil deGrasse Tyson, Richard Feynman și Bill Nye. Fiecare dintre aceștia are câte o strofă de interpretat. Tyson interpretează prima strofă. Tematica primei strofe este că suntem toți conenctați cu universul. Pe lângă prima strofă, Tyson interpretează și refrenul. Refrenul este similar primei strofe. Luând în calcul acestea reiese că și tema refrenului este aceeași. Nye interpretează a doua strofă. Tema celei de-a doua strofe este conștientizarea a cât de insignifiante sunt anumite lucruri în raport cu altele. În această piesă lui Feynman îi revine finalul filmulețului. Feynman precizeaza în final că trebuie să ne oprim undeva deoarece universul este major.