Sulpicia Dryantilla

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Antoninianus emis de Sulpicia Dryantilla Augusta. Monedele lui Regalianus și ale soției sale au fost bătute peste monede ale împăraților precedenți (acesta a fost bătut peste un antonianus al lui Maximin Tracul), și toate provin de la atelierul monetar din Carnuntum, în Pannonia.

Sulpicia Dryantilla (d. 268) a fost soția lui Regalianus, uzurpator roman împotriva lui Gallienus. Practic, nu se știe nimic de ea, cu excepția faptului că ea a fost fiica lui Claudia Ammiana Dryantilla și Pollio Sulpicius, un senator realizat și ofițer sub Caracalla. Ei i-a fost acordat titlul de Augusta de către Regalianus. A murit cel mai probabil în 268, împreună cu soțul ei, când a fost ucis de o coaliție formată din propriul său popor și roxolani.

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Morris, John, Arnold Hugh Martin Jones and John Robert Martindale, The prosopography of the later Roman Empire, Cambridge University Press, 1992, ISBN 0521072336, p. 273.
  • Temporini, Hildegard, Wolfgang Haase, Aufstieg und Niedergang der römischen Welt, Walter de Gruyter, ISBN 3110049716, p. 852.