Still Open All Hours

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Still Open All Hours
Gensitcom  Modificați la Wikidata
Creator(i)Roy Clarke[*][[Roy Clarke (English comedy writer)|​]]  Modificați la Wikidata
Regizor(i)Dewi Humphreys[*]  Modificați la Wikidata
ActoriDavid Jason[*][[David Jason (English actor)|​]]
James Baxter[*][[James Baxter (actor britanic)|​]]
Lynda Baron[*][[Lynda Baron (English actress)|​]]
Stephanie Cole[*][[Stephanie Cole (English stage, television, radio and film actress, born 1941)|​]]
Maggie Ollerenshaw[*][[Maggie Ollerenshaw (actriță britanică)|​]]
Brigit Forsyth[*]
Johnny Vegas[*][[Johnny Vegas (English actor, comedian, and ceramicist)|​]]
Kulvinder Ghir[*][[Kulvinder Ghir (actor britanic)|​]]
Nina Wadia[*][[Nina Wadia (actriță britanică)|​]]
Sally Lindsay[*][[Sally Lindsay (English actress)|​]]
Tim Healy[*]  Modificați la Wikidata
Țară de origine Regatul Unit  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba engleză  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade34  Modificați la Wikidata (listă de episoade Still Open All Hours[*]  Modificați la Wikidata)
Producție
Perioadă de difuzare[1]
Difuzare
Canal originalBBC One[*]  Modificați la Wikidata
Cronologie

Still Open All Hours este un serial de comedie britanic creat de Roy Clarke pentru BBC, a cărui acțiune are loc în Balby, Doncaster, cu David Jason în rolul principal. Serialul este o continuare a comediei Open All Hours, la care au lucrat Clarke și Jason pe tot parcursul său de 26 de episoade difuzate din 1973 până în 1985, în urma unui episod special în decembrie 2013 pentru a 40-a aniversare a serialului original[2]. Ca și în serialul original, povestea se concentrează pe viața lui Granville, care continuă să lucreze la magazinul unchiului său, Arkwright, cu ajutorul fiului său, Leroy, totul în timp ce încearcă să petreacă mai mult timp cu femeia de care este îndrăgostit. Spre deosebire de serialul original, distribuția include un grup de personaje regulate și intrigi secundare suplimentare cu privire la aceștia. De asemenea, unii actori din serialul original își reiau rolurile inițiale, precum Lynda Baron, Stephanie Cole și Maggie Ollerenshaw.

După episodul special din 2013, serialul a fost difuzat pentru cinci sezoane complete, cu premiera pe 26 decembrie 2014. Un al șaselea sezon a fost comandat pentru 2019.

Premiză[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Situați în aceeași mică băcănie în Balby, o suburbie din Doncaster în South Yorkshire, emisiunea se învârte în jurul vieții lui Granville (David Jason), acum mult mai în vârstă și proprietar al magazinului Arkwright după moartea unchiului său. Granville a îmbătrânit și a ajuns ca unchiul său, după ce a învățat de la el cum să vândă clienților. Asistentul lui la magazin este Leroy (James Baxter), fiul lui Granville cu una dintre fostele lui prietene și care are o viață amoroasă agitată cu mai multe fete, dar care se luptă să facă față muncii și tacticilor de vânzări ale tatălui său.

Ca și unchiul său, Granville are un interes amoros față de Mavis (Maggie Ollerenshaw), o femeie aiurită, dar dulce, care îl iubește înapoi. Aceasta locuiește peste drum alături de sora ei, Madge (Brigit Forsyth), o femeie acră căreia nu-i plac bărbații și care decide să nu o lase pe Mavis să aibă o relație cu Granville. Ambele sunt cliente fidele ale magazinului, alături de alte personaje din cartier cărora Granville încearcă să le vândă produsele pe care el le-a cumpărat și de care nu reușește să scape.

Personaje[modificare | modificare sursă]

Granville[modificare | modificare sursă]

De la Open All Hours, după ce și-a trăit tinerețea ca un bărbat frumos, dar timid și un pic ciudat, care s-a luptat cu viața de magazin, Granville s-a schimbat într-o versiune mai relaxată a unchiului Arkwright. Datorită formării alături de acesta, Granville are acum un mod similar de a vinde bunuri la prețuri umflate, de a inventa povești pentru a vinde articole inutile și/sau nevandabile și de a fi foarte atent cu banii pe care îi cheltuie, de multe ori prin utilizarea unei centuri speciale pentru bani care îi provoacă ușoare probleme și, uneori, rușine. În timpul petrecut cu unchiul său, Granville are relații cu mai multe prietene, iar o aventură în Blackpool a dus la nașterea fiului Leroy, care i-a fost lăsat în grijă de către mama sa. După moartea unchiului, Granville moștenit magazinul, pe care îl conduce alături de Leroy, de multe ori tachinându-și fiul său despre identitatea mamei sale (în secret, Granville știe cine este de fapt), în timp ce îl supune la glume practice și îl învață trucuri de la unchiul său. În Still Open All Hours, el crede că unchiul său trăiește în continuare prin casa de marcat din magazin, de multe ori referindu-se la aceasta ca Arkwright, din cauza naturii acesteiea de a se deschide sau închide brusc, precum atunci când se vorbește de cheltuieli considerabile.

Ca și unchiul său, Granville are interesul său propriu amoros în Mavis, o femeie pe care a cunoscut-o în tinerețe și pe care încă o iubește cu drag. Spre deosebire de unchiul său, Granville se luptă pentru a fi cu Mavis încă de la sfârșitul căsătoriei ei anterioare, dar sora ei, Madge, dorește să îi țină separați. În încercarea de a-i distrage atenția lui Madge, Granville îl manipulează pe unul dintre clienții lui fideli, Gastric, în a deveni interesant pentru Madge. În alte episoade mai târzii, Granville încearcă să oprească avansurile văduvei Delphine Featherstone, una dintre clientele unchiului său, căreia i-a trimis din greșeală un mesaj de dragoste care fusese menit pentru Mavis. Astfel, îl convinge pe Wilburn Newbold, un om văduv, să aibă o relație cu Delphine.

Leroy[modificare | modificare sursă]

Leroy a fost născut de o femeie pe care tatăl său a întâlnit-o în timpul unei aventuri în Blackpool, dar pe care el nu o cunoaște, în ciuda faptului că Granville știe în secret cine este. Deși mama lui ete menționată în primul sezon, și chiar îi vizitează pentru a-l vedea pe Leroy, mențiuni către această devin rare și aproape inexistente în episoadele următoare. Lăsat în grija tatălui său de către mamă la o vârstă fragedă, Leroy suferă de probleme similare cu ale lui Granville în tinerețe, precum trezitul devreme pentru a deschide magazinul și livrările de bunuri către clienți. Spre deosebire de tatăl său, Leroy are o viață socială activă, cu multe femei tinere, majoritatea cu prieteni pe care nu îi ignorară pentru a-și petrece timpul cu el, mai mult spre uimirea tatălui său. De asemenea, lui Leroy îi displace practica tatălui său de a vinde produsele pe care le cumpără ieftin dar pe care nu le poate vinde. În cea de-a patra serie, Leroy încearcă să câștige afecțiunea unei bibliotecare locale, în ciuda valorilor și stilului ei de viață vegan.

Alte personaje[modificare | modificare sursă]

Personaj Actor Sezon Episodul conta
Pilot 1 2 3 4 5
Personaje Principale
Granville David Jason
24
Leroy James Baxter
24
Delphine Featherstone Cole, StephanieStephanie Cole
24
Mavis Ollerenshaw, MaggieMaggie Ollerenshaw
24
Eric Agnew Vegas, JohnnyJohnny Vegas
23
Madge Forsyth, BrigitBrigit Forsyth
24
Gastric Healy, TimTim Healy
23
Cyril Ghir, KulvinderKulvinder Ghir
23
Kath Agnew Lindsay, SallySally Lindsay
18
Dna Hussein Wadia, NinaNina Wadia
19
Wilburn Newbold Whitehead, GeoffreyGeoffrey Whitehead
14
Asistenta Gladys Emmanuel Baron, LyndaLynda Baron
13
Personaje Recurente
Vânzător Mark Williams
3
Nikki Emily Fleeshman
6
Cindy Misha Timmins
6
Dna Hemstock Catherine Breeze
4
Domnul Marshall Barry Chuckle
3
Ashley Nadine Rose Mulkerrin
3
Omul care are câine Duggie Brown
3
Domnule Lomax Keiron Self
2
Dl Bentinck Alan David
2
Doamna Willis Val Tagger
2
Beth Katie Redford
4

Episoade[modificare | modificare sursă]

Treizeci și patru de episoade de Still Open All Hours, toate scrise de Roy Clarke, au fost produse pentru BBC. Emisiunea a început difuzarea pe 26 decembrie 2013, cu un episod special aniversând serialul original, Open All Hours. Toate episoadele sunt lungi de 30 de minute. La un loc, Open All Hours și Still Open All Hours cumulează un total de 60 de episoade și nouă sezoane difuzate între 1973 și 2018.

Producție[modificare | modificare sursă]

Episodul special Still Open All Hours a fost difuzat pe 26 decembrie 2013, cu Jason reluându-și rolul lui Granville din Open All Hours. Noul episod scris de Clarke l-a ilustrat pe Granville acum proprietarul magazinului, lucrând împreună cu fiul lui, Leroy (jucat de James Baxter)[3], după moștenirea de la Arkwright[4]. Clarke a scris scenariul în două săptămâni, iar producția a început în octombrie 2013. Scenele de exterior au fost filmate în locul original de pe Lister Avenue din Doncaster de pe 18 pe 20 noiembrie 2013. Scenele de interior au fost înregistrate pe data de 3 decembrie 2013 la dock10, MediaCityUK în Salford în fața unui publicul. Un documentar de 30 de minute care însoțește episodul, intitulat Open All Hours: A Celebration, a fost difuzat pe 27 decembrie 2013, la o zi după ce noul episod a fost difuzat pe BBC One[5][6][7].

Pe 30 ianuarie 2014, BBC a comandat Still Open All Hours pentru șase noi episoade începând cu 26 decembrie 2014[8][9]. Shane Allen, șeful departamentului de comedie al BBC, a declarat: „succesul răsunător al episodului de Crăciun a arătat afecțiunea publicului pentru acest mult-iubit clasic. Roy a făcut o treabă grozavă în a actualiza personajele păstrând în același timp tot ceea ce era cald și plăcut în lumea din serialul original”[10].

Producția serialului a început în luna august 2014, filmările de exterior au început pe 15 septembrie, iar înregistrare pe loc au fost finalizate pe 26 septembrie 2014[11][12]. Scenele de interior au fost înregistrate în fața publicului în perioada 10 octombrie-21 noiembrie 2014 la Teddington Studios[13].

Spectacolul a revenit apoi pentru o a doua serie, începând pe 26 decembrie 2015[14][15], cu producția începând în septembrie 2015. Scenele de exterior au fost filmate pe loc în perioada 14[16]-24 septembrie 2015[17]. Scenele de interior au fost înregistrate în fața publicului din studio, la Pinewood Studios, din 9 octombrie până pe 20 noiembrie 2015[18].

În ianuarie 2016, David Jason a declarat că un al treilea sezon va fi produs în 2016. Sezonul a început să fie difuzat pe 26 decembrie 2016[19]. Producția a început în septembrie 2016, cu filmările pentru scenele de exterior fiind efectuate în Balby, Doncaster din 12 septembrie 2016[20]. Lynda Baron nu a putut relua rolul Asistentei Gladys Emmanuel deoarece datele filmării se suprapuneau contractului cu EastEnders[21].

David Jason a anunțat că un al patrulea sezon va fi filmat în 2017[22]. Filmările au început pe 11 septembrie 2017 cu David Jason văzut în Doncaster alături de Tim Healy[23][24]. Sezonul a început să fie difuzat pe 28 decembrie 2017[25]. Scenele de interior au fost înregistrate la Studiourile Pinewood în fața publicului pe 7, 14 și 21 octombrie și pe 4, 11, 18 și 24 noiembrie 2016[26].

În ianuarie 2018, a fost dezvăluit că emisiunea va reveni pentru un al cincilea serie târziu în 2018[27]. Cea de-a cincea serie a fost confirmată oficial pe 2 mai 2018, cu filmările începând în vară. Sezonul a început să fie difuzat pe BBC1, pe 7 octombrie 2018[28]. Pe 21 decembrie 2018, BBC a confirmat că un al șaselea sezon a fost comandat pentru difuzare târziu în 2019[29].

Locații de filmare[modificare | modificare sursă]

Lister Avenue din Balby este folosit pentru a filma Still Open All Hours. Buticul din partea dreaptă este folosit pe post de Arkwright

Scenele exterioare refolosesc magazinul din serialul original, pe Lister Avenue în Balby, o suburbie din Doncaster. Magazinul trebuit să fie refăcut aproape complet (pentru ambele seriale) pentru a semăna cu un magazin de la colțul străzii tradițional, întrucât acesta este salon de coafură din 1962. Procesul a durat două zile, iar turnarea scenelor pe locație a durat trei zile consecutive[30].

Înregistrările de studio pentru serialul din 2013 au fost efectuate la dock10 din MediaCityUK. Pentru primul sezon, au fost folosite Studiourile Teddington, iar celelalte sezoane au fost toate înregistrate la Studiourile Pinewood.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://live.dbpedia.org/resource/Still_Open_All_Hours, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ Goodacre, Kate (). „Sir David Jason to star in 'Open All Hours' Christmas special”. Digital Spy. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ „Look who's the b-b-boss now: Granville pulls on Arkwright's famous brown coat as David Jason returns in Open All Hours after 30 years”. Daily Mail. . Accesat în . 
  4. ^ „Sir David Jason back for Open All Hours Christmas show”. BBC News. . Accesat în . 
  5. ^ „Open All Hours: A Celebration”. BBC. . Accesat în . 
  6. ^ „Open All Hours special could lead to new series”. Doncaster Free Press. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  7. ^ „BREAKING: New version of Open All Hours will be filmed in Doncaster”. Doncaster Free Press. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  8. ^ „Still Open All Hours commissioned for full series”. BBC News. . Accesat în . 
  9. ^ Glanfield, Tim (). „Still Open All Hours series confirmed”. Radio Times. Accesat în . 
  10. ^ Plunkett, John (). „BBC commissions full series of Still Open All Hours”. The Guardian. Accesat în . 
  11. ^ „Video: Open All Hours filming starts in Doncaster”. Doncaster Free Press. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  12. ^ „Open All Hours filming set to end in Doncaster”. Sheffield Star. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  13. ^ „Still Open All Hours Series 1”. The Pinewood Studios Group. . Arhivat din original la . Accesat în . 
  14. ^ „The Chuckle Brothers: To me, to you... to Swansea!”. South Wales Evening Post. . Accesat în . 
  15. ^ „Still Open All Hours series 2 confirmed”. British Comedy Guide. . Accesat în . 
  16. ^ „Sir David Jason, 75, steps out as comedy character Granville as he films new series of BBC's Still Open All Hours in Doncaster”. The Daily Mail. . Accesat în . 
  17. ^ „Tim Healy gets into a spot of bother while dressed as Santa as he joins Sir David Jason on the set of the Still Open All Hours Christmas special”. The Daily Mail. . Accesat în . 
  18. ^ Burke Darren (). „Still Open All Hours to be filmed at world famous Pinewood Studios”. Doncaster Free Press. Arhivat din original la . Accesat în . 
  19. ^ „David Jason confirms Still Open All Hours will return and reveals his Hollywood dream”. The Mirror. . Accesat în . 
  20. ^ Staff, Radio Times (). „David Jason to return for new series of Still Open All Hours”. Radio Times. Accesat în . 
  21. ^ Crockery, Claire (). „Still Open All Hours third series WITHOUT Nurse Emmanuel”. Daily Express. Accesat în . 
  22. ^ „Only Fools And Horses reboot? Sir David Jason says he would play Del Boy one last time”. The Mirror. . Accesat în . 
  23. ^ „David Jason is unrecognisable as he sports bushy beard for new sitcom series”. 
  24. ^ „PICTURES: Still Open All Hours filming gets underway in Doncaster - but not at Arkwright's shop”. Doncaster Free Press. . 
  25. ^ „TV legend David Jason: Mrs Brown's Boys is too rude for family audiences”. The Mirror. . Accesat în . 
  26. ^ Staff, BBC Shows and tours (). „Still Open All Hours shows and tours”. BBC. Accesat în . 
  27. ^ „TV legend David Jason: Mrs Brown's Boys is too rude for family audiences”. The Mirror. . Accesat în . 
  28. ^ „BBC iPlayer - BBC One Guide - Sun Oct 07 2018”. BBC iPlayer (în engleză). Accesat în . 
  29. ^ „Still Open All Hours will return to BBC One in 2019 for a sixth series” (în engleză). BBC Media Center. . Accesat în . .
  30. ^ Wilkes, David (). „The real life shops behind Open All Hours: How a hairdressers and a c-c-convenience store helped inspire the BBC sitcom that is about to be resurrected for Christmas special”. Mail Online. Accesat în . 

Legături externe[modificare | modificare sursă]