Space Battleship Yamato (serial)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Sari la navigare Sari la căutare
Space Battleship Yamato
Informații generale
Gen science fiction anime and manga[*][[science fiction anime and manga (anime and manga genre)|​]]
anime și manga de aventuri[*]  Modificați la Wikidata
Regizor(i) Toshio Masuda[*][[Toshio Masuda (regizor de film japonez)|​]]  Modificați la Wikidata
Țară de origineJaponia  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba japoneză  Modificați la Wikidata
Nr. de episoade26  Modificați la Wikidata ( list of Space Battleship Yamato episodes[*][[list of Space Battleship Yamato episodes (articol-listă în cadrul unui proiect Wikimedia)|​]]  Modificați la Wikidata)
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal original Yomiuri Telecasting Corporation[*][[Yomiuri Telecasting Corporation (company)|​]]  Modificați la Wikidata
Legături externe
Internet Movie Database

Space Battleship Yamato (Uchu Senkan Yamato în original) este un serial de animație SF japonez care are în centru nava eponimă.

Creare și dezvoltare[modificare | modificare sursă]

Primul sezon a fost difuzat în Japonia pe 6 octombrie 1974. Povestea are loc în anul 2199, când o rasă extraterestră numită Gamilas (Gamilon în versiunea engleză) dezlănțuie meteoriți radioactivi asupra Pământului, făcându-l nelocuibil. Omenirea s-a retras în orașe subterane construite la mari adâncimi, dar radiațiile încep să afecteze încet și aceste adăposturi. S-a estimat că umanitatea urma să piară în doar un an. O capsulă cu un mesaj se pare că s-a prăbușit pe planeta Marte și este recuperată de Flota Spațială Terrană. Acea capsula conține schițele unui motor mai-rapid-decât-lumina, fiind o mână întinsă de regina Starsha a planetei Iscandar. Ea spune că pe planeta ei are un dispozitiv Cosmo-Cleaner D care poate curăța Pământul de efectele radiațiilor. Locuitorii planetei construiesc în secret o navă spațială masivă în ruinele crucișătorului japonez Yamato. Folosind schițele, nava este echipată cu o unitate warp denumită wave motion engine și cu o armă extrem de puternică denumită Wave Motion Gun. Un echipaj de 114 persoane pornește spre Iscandar pentru a lua dispozitivul ce elimina radiațiile și a se întoarce pe Terra în limita unui an. În timpul călătoriei, ei află motivele pentru care au fost atacați de Gamiloni: conducătorul lor, Lord Desslar încearcă să iradieze Pământul destul pentru ca poporul său să se mute acolo, pentru că propria lor planetă este pe moarte. Primul sezon a conținut 26 de episoade urmând călătoria navei Yamato prin Calea Lactee și înapoi. Un arc de povestire a fost legat de sănătatea șubredă a Căpitanului Okita și transformarea tânărului Susumu Kodai într-un ofițer matur, în același timp având loc și o apropiere a lui față de colega sa, Yuki Mori. Sezonul a fost condensat într-un film de 130 de minute conținând scenele esențiale din anumite episoade. Filmul a fost lansat în Japonia pe 6 august 1977, a fost editat și subtitrat în engleză în 1978. A fost o lansare limitată în Europa și America Latină, deși mai târziu a fost lansat pe caseta video în mai multe țări.

Lista de filme[modificare | modificare sursă]

  1. Space Battleship Yamato
  2. Farewell to Space Battleship Yamato
  3. Yamato:the new voyage
  4. Be forever Yamato
  5. Final Yamato
  6. Resurrection
  7. Space Battleship Yamato (2010)

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]