Solid Edge

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Solid Edge
Dezvoltator Siemens PLM Software
Ultima versiune Solid Edge with Synchronous Technology ST3 (2010)
Sistem de operare Windows XP/Vista/7
Tip CAD software
Prezență online
www.solidedge.com

Solid Edge este un software CAD de modelare 3D. Rulează pe Microsoft Windows și asigură modelarea solidelor, modelarea ansamblelor și capabilități de desenare a desenelor tehnice [1] [2] pentru ingineri mecanici.

Inițial dezvoltat și lansat de Intergraph în 1996 folosind nucleul de modelare geometrică ACIS geometric modeling kernel mai târziu fiind schimbat cu nucleul Parasolid [3]. În 1998 a fost achiziționat și dezvoltat în continuare de către UGS Corp.

În 2007, UGS a fost achiziționată de divizia Automation & Drives Division a Siemens AG. Compania UGS și-a schimbat numele în Siemens PLM Software în 1 octombrie 2007. Din septembrie 2006 Siemens oferă o versiune 2D gratuită numită Solid Edge 2D Drafting.

Solid Edge este un competitor direct pentru Pro/ENGINEER, SolidWorks și Autodesk Inventor.

Modelarea tradițională[modificare | modificare sursă]

Procesul de modelare tradițional începe cu o caracteristică de bază controlată printr-o schiță 2D. Fiecare caracteristică ulterioară este construită pe o caracteristică precedentă.

Modelare directă[modificare | modificare sursă]

Modelarea sincronă[modificare | modificare sursă]

Modelarea ansamblului[modificare | modificare sursă]

Un ansamblu este construit din fișiere individuale reper legate între ele prin constrângeri, precum și caracteristicile ansamblului. Solid Edge suporta ansambluri mari ( peste 100,000 de repere ).

Draft[modificare | modificare sursă]

Un fișier draft constă dintr-un model 3D proiectat în una sau mai multe vederi 2D ale unui reper sau ansamblu.

PLM[modificare | modificare sursă]

Solid Edge se integrează cu Sharepoint și Teamcenter pentru a asigura gestionarea ciclului de viață al produsului. SolidEdge se integrează și cu alte produse dedicate managementului ciclui de viață al produsului disponibile pe piață.

Istorie[modificare | modificare sursă]

Solid Edge V1 a fost lansat în 1995, în octombrie 1997 mediul Sheet Metal a fost introdus cu versiunea V3.5. UGS a trecut de la nucleul de modelare ACIS la Parasolid în 1998 începând cu versiunea V5. Solid Edge cu Synchronous Technology a fost lansat în 2008.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Solid Edge