Skam

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Jump to navigation Jump to search
Skam
Informații generale
Gentelevision drama[*]
teen drama[*]  Modificați la Wikidata
Creator(i)Julie Andem[*]  Modificați la Wikidata
ActoriTarjei Sandvik Moe[*]
Josefine Frida[*]
Lisa Teige[*]
Iman Meskini[*]
Ulrikke Falch[*]
Henrik Holm[*]  Modificați la Wikidata
Compozitor temă muzicalăChristian Wibe[*]  Modificați la Wikidata
Țară de origineNorvegia  Modificați la Wikidata
Limbă(i)limba norvegiană  Modificați la Wikidata
Nr. de sezoaneModificați la Wikidata
Nr. de episoade43  Modificați la Wikidata
Perioadă de difuzare
Difuzare
Canal originarNRK  Modificați la Wikidata
site web oficial
Internet Movie Database

"Rușine" (în norvegiană: Skam) este un serial norvegian care povesteste despre viata de zi cu zi a liceenilor din scoala Hartvig Nissen. Prima serie a fost publicata pe data de 25 septembrie 2015 pe NRK. In fiecare sezon telespectatorii urmaresc soarta personajului carui i sa dedicat sezonul. In primul sezon personajul principal a fost Eva Kviig Mohn, in al doilea sezon Noora Amalia Saetre, in al treilea Iasak Valtersen si in al patrulea Sana Bakkoush.

Fiecare sezon este bazat pe anumite teme, incepand cu greutatile intampinate in relatii, identitate, tulburări alimentare, abuz sexual, homosexualitate, probleme de sănătate mintală, religie și dragoste interzisă.

Pe 7 aprilie 2017 a fost anuntat ca sezonul patru va fi ultimul. Creatorul serialului Julie Andem a scris pe instagramul sau : «" Skam" a devenit munca noastra 24/24 . A fost foarte interesant sa lucrez asupra serialului si intradevar cred, ca el v-a oferit o energie uimitoare, si fiti siguri ca " Skam" va continua să vă uimească și să vă încânte.Recent am decis că nu va mai exista un sezon nou în toamnă. Știu că mulți dintre voi vor fi supărați și dezamăgiți să audă acest lucru, dar sunt sigur că am luat decizia corectă .»

Primul episod al celui de-al patrulea sezon a avut premiera pe 10 aprilie 2017. Episodul complet a fost lansat pe 14 aprilie.

La sfârșitul lui 2016, Simon Fuller a scris o scrisoare către NRK despre ce ar dori să facă adaptarea seriei în SUA.

Note[modificare | modificare sursă]